Blog
Werden dinosaurussen high door psychedelische schimmel?
1 min

Werden dinosaurussen high door psychedelische schimmel?

1 min
We hebben altijd al gespeculeerd dat wezens op deze aarde al high werden voordat de mens ontstond en het lijkt erop dat de wetenschap onlangs heeft ontdekt dat dit tot de mogelijkheden behoorde!

Uit onderzoek van nieuwe, archeologische bevindingen wordt de indruk gewekt dat herbivore dinosaurussen wellicht regelmatig high werden van psychedelische schimmels, als bijproduct van gras. Deze hints zijn ontdekt, dankzij de vondst van een amber fossiel met een grasaar erin, die ergot bevatte. Ergot is een parasitische, psychedelische schimmel die graag gras aanvalt. Tot deze ontdekking hadden we geen idee hoelang ergot al bestond.

WAT IS ERGOT?

Je hebt misschien al eens van ergot gehoord. Het is de voorloper op LSD en de initiële schimmel die Albert Hofmann gebruikte om het te synthetiseren. Zelfs voordat de hallucinogene eigenschappen wetenschappelijk werden erkend, had ergot al haar stempel achtergelaten op de menselijke maatschappij, voornamelijk via de besmetting van graangewas, waardoor hallucinaties werden veroorzaakt bij personen die ze per ongeluk consumeerden. Dit is waar de uitdrukking "St. Anthony's Fire" vandaan komt, omdat de hallucinaties vaak vergezeld werden van een gevoel van vuur in de aderen. Dit brandende gevoel werd opgewekt door een vernauwing van de bloedvaten, die werd veroorzaakt door een ergot vergiftiging, maar toentertijd werd gedacht dat het bovennatuurlijk was; nogal logisch vanwege de hallucinaties! Sommigen denken dat een ergot besmetting verantwoordelijk was voor de hysterie die leidde tot de Salem heksenvervolging.

ERGOT EN DINOSAURUSSEN

Terug naar het nu: Deze nieuwe, archeologische ontdekking suggereert dat ergot al meer dan 100 miljoen jaar voedselvoorraden besmet. En analyse suggereert ook dat de ergot van tegenwoordig niet veel veranderd is ten opzichte van haar voorouder. Hoofdonderzoeker George Poinar Jr., een zoölogie professor aan de Oregon State University, had het volgende te zeggen:

"Het indiceert dat psychedelische stoffen aanwezig waren in de Krijt periode. Het is moeilijk te zeggen wat de effecten waren op de dieren, maar mijn gevoel zegt me dat dinosaurussen zich zeker voedden met dit gras."

Dus, als ergot het gras rijkelijk besmette, en dat is zeer waarschijnlijk, is er een grote kans dat dinosaurussen er op een bepaald moment high van werden. Het is het niet het solide bewijs waar we op hoopten, maar het is zeker bemoedigend om te weten dat het aannemelijk was.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken