Product successfully added to your shopping cart.
Check out

Bereiding

Er zijn twee methodes om Silene capensis te bereiden. De eerste is de traditionele methode, zoals door de Xhosa wordt gebruikt. Hiermee wordt de wortel verpulverd, voordat het in een beker water wordt gedaan. De mix wordt vervolgens opgeklopt totdat er veel wit schuim verschijnt. Dit schuim wordt ingenomen voor het slapengaan.

De "schuim" methode is de traditionele manier van consumptie en ook de meest voorkomende. Omdat Silene capensis het beste regelmatig kan worden gebruikt om de beste effecten te bereiken, is de gemakkelijkste manier het innemen van een capsule. Om dit te doen, moet je de wortel tot een poeder vermalen en in gelcapsules verpakken. Over het algemeen wil je tussen de 500 mg en maximaal 3 gram per dag consumeren, over een periode van een paar dagen. Het is verstandig te starten met een kleinere dosering om gewend te raken aan de plant en je zo omhoog te werken. Opgemerkt moet worden dat een grotere dosis niet noodzakelijk meer effect heeft; om deze reden lijkt 1 gram de standaard dagelijkse dosering te zijn. Verpulverde Silene capensis zal snel oxideren, dus het is belangrijk om het pas tot poeder te vermalen als je het ook direct gaat gebruiken.

African dream root