Blog
Hoe Maak Je Lemon Tek Voor Een Snellere Paddo/Truffle Trip?
4 min

Hoe Maak Je Lemon Tek Voor Een Snellere Paddo/Truffle Trip?

4 min

Soms wil je gewoon hard en snel trippen. Gelukkig bestaat daar een manier voor. Zoek je een verbluffende trip die binnen twintig minuten opkomt, dan ben je hier aan het juiste adres. Wees wel voorbereid op de trip van je leven, want je staat op het punt om naar een andere dimensie te reizen.

Paddo’s nemen is te gek. Het is zelfs een van de leukste dingen die je kunt doen. Soms smaken ze echter een beetje vies en kunnen ze je misselijk maken. Maar er is een manier om dit te voorkomen. Bovendien kan de Lemon Tek-methode de effecten twee keer zo snel laten werken en mogelijk zelfs de kracht ervan vergroten. Wat houdt deze magische methode in, vraag je je misschien af? Het is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je nodig hebt, is citroensap, een mes... en wat paddo's.

Wat is Lemon Tek en hoe werkt het?

Wat Is Lemon Tek En Hoe Werkt Het?

Lemon Tek is een methode die wordt gebruikt om psilocybine om te zetten in psilocine voor een gemakkelijkere opname in het lichaam. Psilocybine is de psychoactieve stof in paddo's die verantwoordelijk is voor de psychedelische ervaring.

Psilocybine zelf is echter een zogenaamde prodrug, een verbinding die in een drug kan worden omgezet. Psilocybine veroorzaakt dus technisch gezien niet een high. Pas wanneer het wordt omgezet in psilocine, kan het door het lichaam worden verwerkt en dit is wat een high creëert. Meestal gebeurt dit in de maag, dankzij maagzuur. Maar je kunt dit omzetproces ook zelf aan de keukentafel doen.

Wat zijn de voordelen van Lemon Tek?

 • Het effect komt sneller op: aangezien de omzetting van psilocybine in psilocine buiten het lichaam plaatsvindt, is de opnametijd in je lichaam sneller.

 • Sterkere high: hoewel dit wordt betwist, stellen de meeste gebruikers dat de effecten acuter en krachtiger zijn dan wanneer de paddo's gewoon worden gegeten of als thee worden gedronken.

 • Kortere high: voor sommigen is dit een voordeel, voor anderen een nadeel. Omdat de omzetting al heeft plaatsgevonden, kan het lichaam de psilocine sneller verwerken.

 • Smaakt beter: het kauwen op droge paddo's kan een beetje vies zijn. Door ze in een dik, citroenachtig shotje te veranderen, zijn ze gemakkelijker te consumeren.

 • Vermindert misselijkheid: het zuur in het citroensap breekt mogelijk een deel van de chitine in de celwanden van de paddo's af. Dit is een van de belangrijkste oorzaken van de misselijkheid die je ervaart bij shrooms (heb je erg last van misselijkheid, dan is paddothee misschien iets voor jou, aangezien je daarmee geen chitine consumeert).

Dosering en effecten van Lemon Tek

Dosering En Effecten Van Lemon Tek

De verhalen lopen uiteen, maar over het algemeen lijkt de consensus te zijn dat Lemon Tek voor een veel intensere ervaring zorgt. Sommigen zeggen dat normale hoeveelheden paddo's bijna DMT-achtige effecten kunnen veroorzaken. Anderen zijn sceptischer.

Het kan dan ook moeilijk zijn om te bepalen hoe je je Lemon Tek moet doseren. Het veiligste advies is om eerst een paar keer 'gewone' paddo's te gebruiken, zodat je aan de effecten went. Als je dit hebt gedaan, ben je beter voorbereid op het effect van Lemon Tek. Heb je nog nooit paddo’s gebruikt? Maak je geen zorgen, je zult hoe dan ook versteld staan van deze intergalactische ervaring.

Hoe snel werkt Lemon Tek?

Nogmaals, definitieve antwoorden zijn hier simpelweg niet mogelijk, net zoals er geen vaste patroon bestaat wat betreft de snelheid van de effecten als je paddo's gewoon eet. Maar een veilige schatting is rond de 15-20 minuten. Heb je van tevoren gegeten, dan zal het waarschijnlijk wat langer duren. Op een lege maag kan het beduidend sneller gaan.

Gesuggereerd wordt dat een Lemon Tek-trip een kwart tot een derde korter is dan een standaard paddotrip. Veel gebruikers geven ook aan dat ze zich na afloop 'cleaner' en minder moe voelen.

Hoe maak je Lemon Tek met paddo's of truffels?

Hoe Maak Je Lemon Tek Met Paddo's Of Truffels?

Hieronder vind je alle benodigde ingrediënten, materialen en stappen om je eigen Lemon Tek te maken. Het goede nieuws is dat het super makkelijk is en dat je waarschijnlijk al alle benodigdheden in huis hebt.

Ingrediënten voor Lemon Tek

Keukengerei voor Lemon Tek

 • Glas
 • Scherp mes of koffiemolen
 • Kaasdoek of filterpapier (optioneel)

Lemon Tek-instructies

 1. Snijd of maal de paddo's of magic truffels tot een zo fijn mogelijk poeder. Hoe groter het oppervlak, hoe beter de conversie. Een koffiemolen is hiervoor het meest geschikt, maar een mes werkt ook.

  Lemon Tek-instructies: Snijd Of Maal De Paddo's Of Magic Truffels

 2. Pers de citroenen uit en giet het sap over het poeder - zorg ervoor dat het helemaal bedekt is. Laat dit ongeveer 25 minuten staan en roer om de 5 minuten. Hoewel er geen exact tijdsbestek bestaat voor deze conversie, moet je er wel rekening mee houden dat zodra psilocybine eenmaal omgezet is in psilocine, het kan gaan oxideren, waarna het afbreekt. Laat het daarom niet veel langer staan.

  Lemon Tek-instructies: Pers De Citroenen Uit En Giet Het Sap Over Het Poeder

 3. Optionele stap: filtreer het sap door het filtreerpapier of een kaasdoek om puur sap te krijgen en gooi daarna de paddo’s weg. Dit helpt misselijkheid tegen te gaan, maar kan de kracht ook verminderen, afhankelijk van hoe succesvol de conversie is verlopen.

  Lemon Tek-instructies: Filtreer Het Sap Door Het Filtreerpapier Of Een Kaasdoek

 4. Optionele stap: voeg water of thee (niet kokend!) aan je sap toe. Dit verbetert de smaak en zorgt dat je het langzamer kunt consumeren.

  Lemon Tek-instructies: Voeg Water Of Thee (Niet Kokend!) Aan Je Sap Toe

 5. Tijd om te drinken! Als je stap 4 hebt overgeslagen, drink dan je Lemon Tek als een shotje. Zoek je een snelle en krachtige kick, dan is dit de manier.

Werkt Lemon Tek met limoen?

Werkt Lemon Tek Met Limoen?

Limoensap kan ter vervanging van citroensap worden gebruikt. Het zuur in deze vruchten is wat de conversie veroorzaakt; of je nu citroenen of limoenen gebruikt.

Sommige gebruikers drinken ook wel sinaasappelsap wanneer ze paddo's eten, omdat ze denken dat dit aan een snelle conversie in het lichaam bijdraagt. Het zou goed kunnen dat dit tot op zekere hoogte werkt. Veel mensen zweren er in ieder geval bij.

Toch is het onmogelijk om precies te weten wat er gebeurt als alles in het lichaam samenkomt. Er zit immers al maagzuur in de maag, dat een vergelijkbare pH-waarde heeft als citrusvruchten.

Lemon Tek microdoseren

Lemon Tek kan ook dienen als een manier om paddo's te microdoseren. Bij microdosing hebben de drugs nog steeds effect, maar veroorzaken ze geen high. Het doel is om niet echt het gevoel te hebben dat je iets hebt gebruikt, maar om in een soort verhoogde nuchtere toestand te komen.

Bij het microdoseren van paddo's gebruiken mensen normaal gesproken ongeveer elke drie dagen tussen de 0,2 en 0,5 gram. Als je Lemon Tek gebruikt, moet je mogelijk wat aan de dosis sleutelen, omdat de effecten sterker kunnen zijn en misschien te sterk worden om normaal te kunnen functioneren.

Gerelateerd artikel

Microdoseren Van Psychedelica En Cannabis

Lemon Tek versus paddothee

Lemon Tek Versus Paddothee

Meestal gebruiken mensen Lemon Tek als middel om de snelheid en sterkte van een trip te verhogen. Met paddothee proberen mensen meestal misselijkheid en een vieze smaak te vermijden, maar eigenlijk bereiken beide methoden dit tot op zekere hoogte. Zoals eerder vermeld, kun je ook thee aan je Lemon Tek toevoegen voor het beste van twee werelden.

Til je paddo trips met Lemon Tek naar een hoger niveau

Lemon Tek is een van de vele manieren om je psychedelische ervaring op een andere manier te benaderen. Het komt sterk en snel binnen en het kan een kleine dosis paddo's in een kosmische high veranderen. Een groot voordeel is dat de verkorte duur samen kan gaan met een intense trip, zonder het gevoel dat er nooit een einde aan komt.

Bovendien is het een prima manier om de slechte smaak en misselijkheid te voorkomen en kan het de consumptie wat makkelijker maken. Sterker nog, als je een beginnende psychonaut bent, is het zelfs leuk om verschillende methoden uit te proberen. Zo vind je vast de methode die het beste bij jou past!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken