Hoogproductieve En Schimmelwerende Cannabis Soorten

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisCannabis Kweken
Laatst bewerkt :

Hoogproductieve En Schimmelwerende Cannabis Soorten


Maar sommige soorten zijn uitgerust met een betere weerstand tegen schimmels en ongedierte, waarmee de kans op beschimmelde toppen drastisch wordt verminderd.

Het buiten kweken van cannabis heeft diverse voordelen, maar je moet altijd de omgevingsfactoren overwegen bij het uitkiezen van een soort. Wat je buiten niet onder controle kan houden, is het weer en ook de insecten die zich te goed doen aan je planten. Maar sommige soorten zijn uitgerust met een betere weerstand tegen schimmels en ongedierte, waarmee de kans op beschimmelde toppen drastisch wordt verminderd. Hieronder vind je een aantal soorten met een hogere, natuurlijke weerstand tegen ongedierte en Botrytis.

Insecten- en schimmelbestendige planten

Dinafem Blue Widow
Een sterke en zeer krachtige Sativa. Ze is het resultaat van een kruising tussen de befaamde White Widow en Blueberry. Ze kan opgroeien tot een flinke boom, die tegen het einde van haar groeicyclus diverse kleuren ontwikkelt. Extreem productieve plant met oogsten van ongeveer 800-1200 gram. Zeer bestand tegen schimmel en kou.

Swiss Cheese
Zeer aromatische variant, dankzij een kruising tussen Swiss Miss en Skunk #1. Zeer aan te raden voor beginnende kwekers, omdat ze een hoge weerstand heeft tegen schimmel. Ze heeft een brandstof-achtige, skunky smaak en levert je een zoete, mentale high. Hoge opbrengsten in een korte periode en een THC-niveau van 10-15%.

Swiss Cheese

Hollands Hope
Een zeer schimmel bestendige plant. Een echte aanrader voor beginners in de buitenteelt. Ze heeft slechts 8 weken nodig om de bloeiperiode te voltooien, zodat ze precies op tijd, dus voor de regenachtige herfst, kan worden geoogst. Ze levert een sterk effect op het lichaam. Een 100% Indica om bij achterover te leunen en te ontspannen.

Frisian Dew
Een prachtig kind van Super Skunk en Purple Star. Eenvoudig te kweken en niet veeleisend als het gaat om zorg en meststoffen. Een 50/50 Indica/Sativa hybride, die ook nog eens een lust voor het oog is met haar dichte, lila toppen. Ondanks haar dichte toppen heeft ze een hoge weerstand tegen schimmel. Een overvloedige oogst is gegarandeerd.

Passion #1
Eenvoudig te kweken, sterk en stabiel. Deze koningin kan een duizelingwekkende hoogte bereiken van wel 3,5m, als ze vroeg in het seizoen wordt gestart. De toppen druipen van de hars en hebben een zacht en zoet, fris citrusgeurtje. Slaat hard in met een THC-niveau van grofweg 20%.

White Widow
Zeer eenvoudig te kweken, zeer bestendig tegen ziektes en ongedierte. 50% Indica/50% Sativa hybride die wel 2 meter hoog kan worden. Opbrengsten van 550-650 gram per plant en klaar voor de oogst aan het eind van oktober. Legendarische oermoeder van de White familie met een zeer krachtig eindproduct en een THC-niveau van 19%.

A.M.S.
A.M.S. is de afkorting van Anti Mold Strain en is het resultaat van een kruising tussen een Swiss Sativa en een Swiss Indica uit de Ticino regio. Ze heeft een grote weerstand tegen schimmels en ongedierte. Eind september is ze klaar met bloeien en elke plant kan tot wel 800 gram opleveren. Zeer harsachtige, dichte bloemenclusters met een zalige, fruitige, citrusgeur.

Soorten met de hoogste opbrengst in de buitenteelt

Alle kwekers hebben een ding met elkaar gemeen: Ze willen gigantische oogsten. En die zijn het resultaat van diverse factoren, zoals een goede omgeving met veel licht, voldoende mest, rijke aarde, etc. Maar de genen van de plant spelen ook een centrale rol, dus hebben we een lijst samengesteld met de soorten die het meest opbrengen in de buitenteelt. De volgende soorten zullen je liefde en aandacht belonen met opbrengsten rond 1 kg per plant.

The Church
Levert een hoge opbrengst van een zeer krachtig product. Zeer bestendig tegen schimmel, waardoor ze ideaal is voor vochtige omgevingen en beginnende kwekers. Aan het einde van september kan ze tot wel 900 gram dragen en 20% van de opbrengst is pure THC. De high is zeer motiverend en sociaal. Perfecte soort voor een lollig samenzijn met vrienden.

The Church

Northern Lights #5 X Haze
Een bekroonde kruising tussen twee legendarische soorten. Combineer het "beste uit twee werelden". Alles wat je maar wil van een Sativa wordt gecombineerd met precies genoeg Indica om haar een perfecte plant te maken. Een hoge dame, die een verbazingwekkende oogst levert met dichte, lange en zeer harsachtige toppen. Wekt een plezierige, lichamelijk buzz op, samen met een langdurige, mentale high.

Big Bud
De naam zegt het al: Deze soort produceert oogsten waarvan je mond openvalt. Het is een kruising tussen een stevige Afghanica en Skunk. Zoete en fruitige smaken. De gigantische, zoet geurende, glinsterende toppen kunnen zo zwaar worden dat de takken buigen en breken, dus enige ondersteuning is verplicht aan het einde van de bloeiperiode.

Critical+
Wanneer deze dame genoeg ruimte heeft, kan ze wel drie meter hoog worden. Ze scheidt een intens aroma af tijdens haar bloeiperiode en levert een indrukwekkende 900-1200 gram per plant. De rook heeft een lekker fruitige, typische Skunk smaak. Produceert een combinatie van een sterke lichamelijke buzz en een prettige mentale high.

Big Bang
Zeer productieve kruising van Skunk, Northern Light en El Niño. Brede, zeer struikachtige plant met een enorm sterke geur. Ontwikkelt zeer dikke, kaars-vormige toppen. Ze bereikt de volwassenheid aan het einde van september, waarbij elke plant tot wel 1 kg kan opleveren. Grofweg 18-20% van de oogst bestaat uit pure THC. De lichamelijke effecten zijn meer uitgesproken dan de mentale roes.

Big Bang


Deze gids geeft je een goede indruk over het selecteren van een bepaalde plant, gebaseerd op je eigen behoeften en je geografische locatie. Zorg er ook voor dat je onze andere artikelen leest over het kweken van cannabis in de buitenlucht.

Guest Writer

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten