Blog
Top 5 Podcasts Om High Te Beluisteren
4 min

Top 5 Podcasts Om High Te Beluisteren

4 min

Met wat goede wiet en een leuke podcast kom je de dag wel door. We hebben 5 vermakelijke podcasts voor je gevonden die high het best tot hun recht komen. Voor elke soort high is wel een passende podcast te vinden. Of je nu in een lachkick zit of in hogere sferen bent.

De podcast is een belangrijke speler geworden in de entertainmentindustrie. TV-series zijn voor binge-watchen, de goede dan. Op hetzelfde tijdstip voor een programma klaarzitten, doet geen hond meer. Naar de bioscoop gaan, is een hachelijke onderneming geworden. Een retourtje naar het buitenland met een goedkope luchtvaartmaatschappij is vaak nog goedkoper. Radio luisteren is iets voor ouwe opaatjes. En kranten zijn eigenlijk alleen nog maar geschikt om mee af te vegen. Gelukkig zijn er podcasts. Daar kun je naar luisteren of kijken wanneer het jou het beste uitkomt. We hebben vijf podcasts voor je op een rij gezet waarvan je kunt genieten als je high bent.

Gerelateerd artikel

Top 10 YouTube-Kanalen Voor Stoners

THE JOE ROGAN EXPERIENCE

Joe Rogan is een stand-up comedian en UFC-commentator die er op de een of andere manier achter is gekomen hoe je een grote succesvolle show in elkaar spijkert ten tijde van het "Internet der Dingen." The Joe Rogan Experience is misschien wel de meest populaire podcast ter wereld. Tegen de tijd dat je deze blog leest, heeft het immens populaire YouTube kanaal PowerfulJRE vast meer dan twee miljoen abonnees. Fans in hart en nieren vragen zich waarschijnlijk af waarom we deze coole show zo laat onder de aandacht brengen. Hij is al meer dan tien jaar te bekijken en er zijn al meer dan duizend afleveringen gemaakt. Maar beter laat dan nooit.

Long-form conversaties waarbij de gastheer de gast recht in de ogen kijkt, zorgen voor iets aparts. Het heeft een relaxt sfeertje en er is sprake van totale afwezigheid van de afgezaagde standaard interviewtechnieken. Zo ontpopt de show zich tot een oprecht, ongeremd gesprek tussen Joe en zijn gast. Je staat nog verbaasd van de grote verscheidenheid van gasten en hoe die vrij en openlijk spreken. Maar dat is ook niet echt verwonderlijk, want na een paar joints en/of een paar glazen whiskey zit iedereen op de praatstoel. Gedurende de show die twee tot drie uur duurt, kan er werkelijk van alles gebeuren.

Politieke correctheid gaat overboord en het advies van publiciteitsagenten wordt totaal genegeerd door de sterren uit de sport- en entertainmentwereld die regelmatig optreden als hoofdgast. Maar je moet niet raar opkijken als er vleesetende chirurgen, pijl en boog jagers, sterrenkundigen, of coyote specialisten te gast zijn. We denken dat je deze podcast fantastisch vindt. Zelfs als je denkt dat de hoofdgast niet veel voorstelt, kan de show toch voor een aangename verrassing zorgen.

VIDEO: THE JOE ROGAN EXPERIENCE

THE CHURCH OF WHAT’S HAPPENING NOW

Joey "Coco" Diaz en Lee Syatt zijn de kostelijke gastheren van wat misschien wel de grappigste, meest verslavende podcast van het universum is. Dit duo vindt het heerlijk om high te worden. Joey is een goed terechtgekomen straatschoffie en oudgediende stand-up comedian met een veelbewogen geschiedenis. Lee is echter een jong opkomend komisch talent dat wel redelijk normaal is opgegroeid. De tegengestelde karakters van dit duo zijn hilarisch om te zien terwijl ze onmenselijke hoeveelheden edibles naar binnen proppen.

De hoofdgasten zijn doorgaans minder bekende comedians die hun buikje rond hebben gegeten aan edibles waarin maar liefst 100mg verwennerij is verwerkt. De meeste zijn zo verschrikkelijk high geworden dat ze bijna omvielen, tot grote hilariteit van de gastheren en het aanwezige publiek. Maar wat de show echt fantastisch maakt, is de mix van wijze adviezen en maffe verhalen die de revue passeren.

De allerleukste en meest inspirerende afleveringen hebben vaak niet eens een genode gast. Het duo zit gewoon een beetje stoned te worden. En Joey brabbelt verhalen over zijn ontspoorde, met drugs doorspekte boevenleventje tijdens de jaren '80 en '90. Geloof ons nu maar gewoon als we je vertellen dat je door Ome Joey in je broek piest van het lachen en dat hij ervoor zorgt dat je over je eigen leven gaat nadenken. Kortom, rook er een paar, houd er enkele in de aanslag, bekeer je tot de kerk en je voelt je "tip-top Magoo" (Joey zegt zelf dat dit straattaal is voor je goed voelen, dus het is niet echt te vertalen).

VIDEO: THE CHURCH OF WHAT’S HAPPENING NOW

RICH PLANET

Als je in de stemming bent voor iets wat uitdaagt wat je denkt te weten over allerlei prikkelende onderwerpen zou Rich Planet wel eens een show voor je kunnen zijn. Wat hier allemaal voorbij komt, durven ze echt niet op tv uit te zenden. Je moet je eigenlijk helemaal openstellen als je hier naar gaat kijken. Steek er eerst maar een paar op voordat je afdaalt in het konijnenhol en aan deze waanzin begint. Eigenlijk is dit technisch gesproken geen podcast, omdat het alleen op YouTube te bewonderen is, maar dat is een klein detail. Van deze intrigerende show kun je ofwel kijkend, of luisterend genieten.

De gastheer Richard Hall is een van de weinige onvervalste, met beide benen op de grond staande onderzoeksverslaggevers waarbij het om feiten en bewijzen gaat. En niet zozeer om meningen en opmerkelijke uitspraken. Deze gast deinst er absoluut niet voor terug om de meest spraakmakende onderwerpen aan te snijden, van vliegende schotels tot de verdwijning van Madeleine McCann. Rich Planet is een reis die je niet mag missen.

VIDEO: RICH PLANET

DAN CARLIN'S HARDCORE HISTORY

Dan Carlin is de man die een frisse wind door de geschiedenis laat waaien, maar die zich toch netjes en onbevooroordeeld aan de feiten houdt. Hardcore History neemt je mee naar de bloedige strijdtonelen ten tijde van de keizerrijken. De ene aflevering kan totaal verschillen van de andere. En er komen onderwerpen als "verwoester der werelden" voorbij, waarin de geschiedenis van de atoombom ter sprake komt. Deze zogenaamde long-form format show is met een duur van vijf uur of meer echter wel extreem lang. Geschiedenis draait om verhalen en om die echt boeiend te maken, is een hartstochtelijke verteller absoluut noodzakelijk.

Carlin heeft een bijna schurkachtig goede cadans voor het vertellen van geschiedkundige verhalen en brengt epische vertellingen met zijn stem tot leven. Bereid je op de diepgang voor en maak je geen zorgen als je onverhoeds in slaap valt. Deze podcast komt het best tot zijn recht als je zo tegen de tijd dat je gaat slapen stoned bent. Je kent het echte leven niet tot het moment waarop de stem van Carlin je om vier uur 's nachts ruw ontwaakt uit je sluimerstand met een bezielde passage uit de oorlogsdagboeken van Julius Caesar.

VIDEO: DAN CARLIN’S HARDCORE HISTORY

FADE TO BLACK

Fade to Black met Jimmy Church is een radio-show, vergelijkbaar met Coast to Coast AM, die gaandeweg een podcast aan het worden is. Met regelmatig terugkerende live shows op YouTube en steeds nieuwe uploads zou je dit eigenlijke een hybride vorm moeten noemen. Maar het belangrijkste en het meest fantastische van deze show is dat je nooit weet wat je voorgeschoteld krijgt. Van een paar dingen kun je echter wel op aan; de presentator is een coole gozer die zijn gasten de tijd gunt om de kern van hun verhaal te verduidelijken.

Gedurende de vraaggesprekken die één tot twee uur kunnen duren en die de sfeer uitstralen van een stel keuvelende vrienden komen er gegarandeerd allerlei zeer eigenaardige onderwerpen ter sprake. Als je een fascinatie hebt voor vreemde verschijnselen ben je al een echte Fadernaut. Je mag zelf bepalen of je de verhalen wilt geloven. Of dat je tot de conclusie komt dat het simpelweg waanvoorstellingen zijn van mensen die de weg kwijt zijn. Maar als je je geest met behulp van een paar vette joints openstelt, vermaak je je ongetwijfeld.

VIDEO: FADE TO BLACK

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken