Wat Is Copelandia Cyanescens?

Wat Is Copelandia Cyanescens?

Veel paddenstoelensoorten bevatten tryptamine alkaloïde en een daarvan is Copelandia cyanescens. Deze bewustzijnsveranderende/-verruimende psychoactieve stof komt van origine waarschijnlijk uit Azië, maar omdat deze paddenstoelensoort voornamelijk op Hawaï voorkomt en geconsumeerd wordt, staat hij ook bekend als “De Hawaïaan”. 

Van meer dan 180 paddenstoelensoorten is bekend dat ze de tryptamine alkaloïde psilocybine en/of psilocine bevatten. Al deze soorten behoren tot de orde van de Agaricales (plaatjeszwammen) en hieronder worden ook de geslachten Agrocyba, Galerina, Mycena (elk 1 soort), Conocybe (4 soorten), Inocybe (6 soorten), Hypholoma (6 soorten), Pluteus (6 soorten), Panaleaolus (7 soorten), Copelandia (12 soorten), Gymnoplisu (13 soorten) en Psilocybe (117 soorten) geschaard.

De meeste Psilocybe-soorten komen voor in de vochtige, subtropische bossen van Nieuw-Guinea en Mexico. De neurotrope paddenstoelen groeien voornamelijk in Mexico (76 soorten). Hiervan behoren er 44 tot het Psilocybe-geslacht, en deze maken 39% uit van alle Psilocybe-soorten ter wereld. Magic mushrooms worden al heel lang gebruikt in Mexcico en zijn tegenwoordig de meest gebruikelijke, wijdst verspreide en populairste natuurlijke psychedelica.

De Geschiedenis Van Paddo's

De Geschiedenis Van Paddo's

Van Psilocybe cubensis is bekend dat hij uitstekend kan groeien in de mest van rundvee en buffels. Onlangs werden op een archeologische vindplaats in de Non Nak Tha regio in Thailand de botten van bultrunderen samen met menselijke resten opgegraven. Volgens Terence McKenna (1992) was deze tijdelijke en fysieke relatie tussen menselijke botten en de botten van rundvee het bewijs dat de mensen die rond 15.000 voor Christus in deze regio woonden, reeds bekend waren met psychoactieve paddenstoelen. 

De tekeningen in de grotten op het hoogplateau Tassili n'Ajjer in het noorden van Algerije (Samorini. 1992; Gartz, 1996), die stammen uit de periode van 9.000 voor Christus, tonen antropomorfe figuren met afbeeldingen van paddenstoelen op hun lichamen, en zouden het bewijs zijn dat de mensen destijds bekend waren met paddenstoelen en deze op spirituele en mystieke manier gebruikten. Emboden beschreef een remedie voor de trilziekte (unintentional ingestion of psilocybian mushrooms, 1979) die uit de tweede eeuw van de Qin-dynastie in China kwam.

Voordat het gebruik van psilocybine-paddenstoelen werd uitgeroeid door de Spanjaarden, die gekomen waren om met marteling, vuur en het zwaard het Katholieke geloof te verspreiden, was het gebruik van deze paddenstoel (en andere hallucinogenen) alom verspreid in Zuid- en Centraal-Amerika; waarschijnlijk waren dit de Psilocybe mexicana of caerulescens en de Panaolus sphinctrinus.

Wasson schreef in 1989 dat ‘Zeven Bloemen’, de god van hallucinogene planten, en dan met name de goddelijke paddenstoelen, van de Mixtec Indianen, werd afgebeeld met een aantal paddenstoelen in zijn hand. De Azteekse god voor entheogenen werd Xochipilli, de Bloemenprins, genoemd.

Related Story

De Aztec Combo: Paddo's & Cacao

Toen Gordon Wasson in 1898 in het Mazateekse dorp Huatla de Jimenez verbleef, nam hij deel aan een ‘Velada’-sessie, een religieus ritueel waarbij men onder de invloed verkeert van een grote hoeveelheid psilocybine-paddenstoelen, die werd geleid door de genezer Maria Sabina. Vanaf toen begon men informatie over de psilocybine-paddenstoelen te verspreiden en werden ook de eerste experimenten ermee gedaan.

Copelandia cyanescens, die zijn oorsprong in Azië lijkt te hebben, werd waarschijnlijk begin 1800, toen rundvee vanuit de Filippijnen werd geïmporteerd, op de Hawaïaanse eilanden geïntroduceerd. Copelandis cyanescens werd in 1871 door Berkeley en Broom uit Sri Lanka voor het eerst geïdentificeerd als Agaricus cyanescens; een paar jaar later kwam Bresadola uit de Filippijnen met de benaming Copelandia papilionacea.

Copelandia cyanescens wordt normaal gesproken aangetroffen in Mexico, Brazilië, Bolivia, de Filippijnen, Oost-Australië, India, Bali, Zuidoost-Azië, de Amerikaanse staten Louisiana, Florida, en Hawaï en andere gelijksoortige locaties. Copelandia cyanescens behoort tot de Coprinaceae-familie en is een paddenstoel die voornamelijk in mest groeit, maar men treft hem ook wel aan in graslanden waarop ooit mest werd verspreid.

Uiterlijk & Chemische informatie

De paddenstoel is nogal klein en heeft een lichtgekleurde hoed en een lange, smalle steel. Als de paddenstoel een kwetsuur oploopt, zal hij op de desbetreffende plek direct een intense blauwe verkleuring ontwikkelen (net als een blauwe plek op je eigen lichaam).

Copelandia cyanescens bevat meer psilocine dan psilocybine en de concentratie van deze psychoactieve alkaloïden is hoger dan in alle andere onderzochte magic mushrooms, aldus Schultes en Hoffman (1980). Deze alkaloïden verschillen van elkaar doordat psilocybine niet stabiel is en ontbindt wanneer de paddenstoelen gedroogd worden, terwijl psilocybine juist zeer stabiel is en veel langer intact blijft. Zo is bijvoorbeeld psilocybine aangetroffen in een stukje paddenstoel van 115 jaar oud. Beide stoffen zijn even psychoactief en allebei verhogen ze het dopaminegehalte in het brein – en hiermee begint de trip.

Effecten van Copelandia cyanescens

Effecten Van Copelandia Cyanescens

In historische verslagen over de bewustzijnsveranderende en –verruimende effecten van psilocybine spreekt men van een bezoek aan de spirituele wereld. Terwijl de hallucinogene effecten vergelijkbaar zijn met die van lsd, is psilocybine tweehonderd keer minder sterk en levert het een trip op die aanmerkelijk minder lang duurt. Vergrote pupillen, ontspannen spieren en een koud gevoel in de ledematen en de buik zijn veelvoorkomende lichamelijke reacties.

Een sterkere dosis kan leiden tot het gevoel dat tijd en ruimte worden omgebogen, diepe, visionaire gedachten (een volledig begrip van hoe het hele universum werkt), sterk toegenomen creativiteit, en natuurlijk hallucinaties. Psychonauten die reeds ervaring hebben met psilocybine zijn vaak gevoeliger voor de effecten, zijn beter in staat om zich ‘los te maken’ van de dagelijkse realiteit en kunnen veel beter omgaan met de nieuw verworven staat van bewustzijn.

Waar deze trip je naartoe brengt, hangt heel erg af van de reiziger en zijn/haar gemoedstoestand. Je ervaring zal dus altijd 100% uniek zijn, en ongeacht hoeveel verhalen je over een paddotrip zult horen of lezen, niemand zal jouw persoonlijke bezoek aan die ‘andere, visionaire wereld’ kunnen beschrijven.

Copelandia cyanescens is veel sterker dan welke andere cubensis-paddenstoelensoort dan ook en veroorzaakt een veel visuelere trip met levendige en ‘tropische’ kleuren. De effecten van een gemiddeld sterke dosis duren ongeveer 4-6 uur, waarna ze langzaam afnemen totdat ze volledig verdwenen zijn. Vanwege het hoge psilocybine-gehalte is Copelandia cyanescens niet erg geschikt voor medische en therapeutische doeleinden.

Verschillende Soorten Copelandia Cyanescens

Copelandia cyanescens is een van de 8 binominalen van het geslacht Copelandia en is ook geclassificeerd als Panaeolus (ondergeslacht Copelandia) cyanescens. Panalaeolus cyanescens en Copelandia cyanescens zijn exact dezelfde soorten, maar hebben wel verschillende taxonomische posities toegewezen gekregen, aldus Guzmán (uit zijn persoonlijke correspondentie, 1988). Panaeolus cyanescens en Psilocybe cyanescens zijn verschillende paddenstoelen. Verwarring ontstaat wanneer Panaeolus cyanescens (de subtropische soort) en Psilocybe cyanescens (de soort die een voorkeur voor hout heeft) beide worden afgekort met P. cyanescens.

PANAEOLUS CYANESCENS

Bekijk Panaeolus Cyanescens

Copelandia Cyanescens: Correct Doseren

Voor een normale dosis heb je 7-10 verse paddenstoelen nodig (ongeveer 10 g) of 1-2 g gedroogde paddenstoelen. Andere psychonauten maken er liever thee van. Hiervoor moet je de gedroogde paddenstoelen versnipperen, er heet water aan toevoegen (en thee als je dat je wilt) en 5-10 minuten wachten alvorens het op te drinken. Je kunt de gedroogde of verse paddenstoelen ook vermengen met hete chocolademelk of sinaasappelsap, wat je maar het lekkerst vindt.

Waarschuwingen & Combinatiewerkingen

Het Wordt Afgeraden Om Copelandia Cyanescens Te Gebruiken In Combinatie Met MAO-remmers

Magic mushrooms kunnen een kater veroorzaken, maar niet zoals alcohol. Enkele minuten nadat je de paddenstoelen hebt ingenomen, kun je lichte misselijkheid en een ongemakkelijk gevoel in je buik ervaren, ook kun je het een beetje koud krijgen. Nu begint de kunst van het trippen. Als je bijwerkingen ondervindt, probeer er dan niet te veel aandacht aan te besteden, want dit kan leiden tot een bad trip (ook wel horror-trip genoemd).

Bad trips of horror-trips slaan meestal toe wanneer je geestelijk instabiel of depressief bent, of hier een aanleg voor hebt. Ook als je alleen maar in een slecht humeur verkeert, moet je niet gaan trippen. Psilocybine kan een psychotische episode veroorzaken en vroegere geestelijke ziekten opnieuw naar boven brengen en eventueel ook verergeren.

Het wordt afgeraden om Copelandia cyanescens te gebruiken in combinatie met MAO-remmers. Wees hier erg voorzichtig mee. In combinatie met MAO-remmers heb je maar de helft van de dosis nodig om te trippen en de trip zal 2 uur langer duren.

Wiet roken is een zwaard dat aan 2 kanten snijdt: in de beginfase zal het de door de paddenstoelen verkregen opheldering in je hoofd tenietdoen, maar als je op het hoogtepunt van je trip wiet rookt, zal de THC de effecten eerst intenser maken, waarna je in een mildere trip terechtkomt. Wanneer je in de aflopende fase van de trip wiet rookt, zal de trip in een bepaalde mate terugkeren, zonder overigens dezelfde intensiteit te bereiken die je tijdens het hoogtepunt van je paddotrip hebt ervaren.

Related Story

Magic Mushrooms Zijn De Veiligste Drugs

Kweken & Bewaren

Copelandia cyanescens is minder makkelijk te kweken dan andere soorten, zoals Psilocybine cubensis, maar met een beetje aandacht, liefde, en de juiste materialen is het zeker mogelijk om deze paddenstoel thuis te kweken. Gedroogde paddenstoelen kunnen jarenlang bewaard worden, verse paddenstoelen daarentegen moeten in de koelkast bewaard worden en binnen 2 weken geconsumeerd worden (let op: hoe verser ze zijn, hoe aangenamer de smaak).

Gerelateerde producten