Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat is Damiana?

Damiana

In Mexico wordt Damiana al eeuwen gebruikt als afrodisiacum en seksuele tonic. Sommigen geloven dat een ruime hoeveelheid Damiana het geheime ingrediënt was in het originele recept van het beroemde Margarita drankje. En inderdaad, tot op heden wordt margarita in Mexico vaak gemaakt met Damiana, die het drankje voorziet van een unieke florale twist die daarnaast nog eens wonderen doet voor je mojo.

Toen de Spaanse missionarissen voor het eerst Mexico betraden, zagen zij al dat de inheemse stammen Damiana thee met suiker mixten vanwege de seksueel stimulerende effecten. Inmiddels is het vroege gebruik van de plant als een afrodisiacum in moderne laboratoria gevalideerd; testen op dieren lieten verbeterde seksuele prestaties zien bij zowel vrouwelijke als mannelijke proefdieren. Mannetjes ratten, lijdend aan seksuele stoornissen, reageerden bijzonder goed op het kruid, hoewel beide seksen verhoogde seksuele activiteit vertoonden.

Het actiemechanisme van Damiana wordt nog steeds niet goed begrepen. Maar in een onderzoek is aangetoond dat Damiana de kleine spieren in de arteriële wanden van de penis ontspant, waardoor de doorbloeding toeneemt en er dus een sterkere erectie plaatsvindt. Het is misschien verrassend, maar ontdekt werd dat Damiana de kleine spieren bijna twee keer zoveel ontspant als Viagra; 90% tegen 46%.

In de moderne kruidengeneeskunde en fytotherapie, wordt Damiana nog steeds vaak gebruikt als seksuele tonic en afrodisiacum. Hoewel het vaak wordt gebruikt in meer complexe formules die de algemene seksuele prestaties verbeteren, wordt het ook vaak gecombineerd met Sint-Janskruid en glidkruid die de ontspanning en anti-depressieve effecten versterken. Damiana is op zichzelf omschreven als een milde stemmingsverbeteraar, maar die actie kan nog verder worden versterkt door combinaties met andere anti-depressieve kruiden.

Damiana (Turnera diffusa) is een kleine struik die behoort tot de Passifloraceae plantenfamilie. Ze is inheems in de Zuidwestelijke delen van Texas in de VS, maar ook in het Caribisch gebied en delen van Centraal- en Zuid-Amerika. Damiana is een relatief kleine stuik, die ongeveer 1-2 meter hoog wordt en kleine, gele bloemetjes produceert die zich ontwikkelen tot kleine, zoet geurende vruchten. De bladeren zijn het farmacologisch actieve deel van de plant. Ze zijn ongeveer 10-25cm lang, hebben een gekartelde rand en de geur is extreem aromatisch.

Damiana is in bijna alle landen legaal, met uitzondering van een aantal staten in de VS. De gedroogde bladeren kan je legaal kopen, maar sommige verkopers hebben echter Damiana gebruikt als een dekmantel om synthetische cannabinoïden producten te verkopen. Een bekend voorbeeld is het product Black Mamba, die in het Verenigd Koninkrijk werd verkocht als 100% Damiana formule, maar in feite andere illegale en synthetische cannabinoïden bevatte. Black Mamba is nu een gecontroleerde stof en illegaal in veel landen.

 

Zamnesia

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Damiana