Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat zijn de effecten van Damiana?

Damiana

Damiana wordt al eeuwen gebruikt, met name als een afrodisiacum en seksuele tonic. Het is aangetoond dat Damiana het libido aanzienlijk verhoogt bij beide seksen en om die reden wordt het kruid veel gebruikt in Mexico om een stimulerend Damiana margarita drankje te maken.

Het kruid kan de stemming licht verbeteren en werken als een antidepressiva, net als Sint-Janskruid, maar met mildere effecten. De milde opbeurende effecten kunnen te danken zijn aan de algehele ontspanning die het kruid opwekt, zoals lichamelijk als mentaal.

Een van de manieren waarop Damiana mogelijk de seksuele potentie verbetert is door het verhogen van de zuurstof in het bloed. Een betere zuurstoftoevoer is nuttig voor het hele lichaam en verbetert al snel de stemming en seksuele potenties. Onderzoeken op ratten hebben zeer positieve resultaten laten zien, waarbij de seksuele prestaties dramatisch verbeterden. Onderzoek op mensen is nog niet uitgevoerd, zoals wel vaker het geval is met kruiden.

Bij de inheemse stammen, maar ook in moderne fytotherapie, wordt Damiana toegepast als kalmerend middel, die nervositeit, zwakte en uitputting verlicht. Het wordt beschouwd als een plant die de klier- en hormonale systemen balanceert en afzwakt, met affiniteit voor de voortplantingsorganen.

 

Zamnesia

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Damiana