Wiet En Gewichten: Alles Wat Je Zou Moeten Weten

Wiet En Gewichten: Alles Wat Je Zou Moeten Weten

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Bijgewerkt op:

Hoeveel joints rol je met een gram? Hoe zit het met het lokale jargon? En wat is het verschil tussen metrisch en imperiaal? Lees door, want we breken alles op in hapklare brokjes, precies als die top die je gisteravond hebt vermorzeld en gerookt.

Geef me een "eighth", geef me een "ounce", geef me een hint! Als je net met cannabis begint, zijn de meeteenheden soms verwarrend, evenals de terminologie. Niemand wil zich een groentje voelen en dus is kennis macht.

Gelukkig schieten wij te hulp. In dit artikel vind je alle informatie om met gemak aan je behoeften te voldoen.

HOEVEEL WIET HEB JE NODIG?

HOEVEEL WIET HEB JE NODIG?

Laten we eerst even wat verduidelijken, namelijk het verschil tussen een joint en een spliff. In Noord-Amerika is een joint een wietsigaret zonder tabak. Een "spliff" maak je echter met tabak en marihuana. In Nederland en op andere plekken is dit precies omgekeerd. Oh Mary, Mary, wat een tegenstrijdige nachtmerrie. In dit artikel gaan we er echter van uit dat er uitsluitend cannabis in onze joint zit!

Gerelateerd artikel

Top 10 Alternatieven Voor Tabak In Joints

Als we het dus hebben over joints, bedoelen we wiet. Simpel zat. Houd hier rekening mee, want als je ook tabak gebruikt, klopt de berekening niet. Laten we beginnen...

HOEVEEL CANNABIS HEB JE NODIG OM EEN JOINT TE DRAAIEN?

HOEVEEL CANNABIS HEB JE NODIG OM EEN JOINT TE DRAAIEN?

Het formaat van een joint varieert uiteraard. Dit hangt namelijk allemaal af van hoe dik je hem wilt draaien. Dat gezegd hebbende, bestaat er wel een "gemiddelde" joint. Volgens onderzoekers naar drugsbeleid is een gemiddelde joint gevuld met 0,32 gram cannabis.

Dit betekent dat je ongeveer drie jointjes rolt met een gram wiet. Afhankelijk van de hoeveelheid THC en je tolerantie, is het mogelijk zes keer high te worden met drie joints. Hoeveel gram je nodig hebt, hangt dus af van hoe vaak je rookt.

Hoe meer je rookt, hoe logischer het is om groter te denken. Het is uiteraard goedkoper als je groot inkoopt. En als je geld bespaart, geniet je alleen maar meer bij elk trekje. Wees echter wel op de hoogte van de lokale wetten voordat je een apocalyptische voorraad aanlegt.

MEETSYSTEMEN VOOR MARIHUANA

MEETSYSTEMEN VOOR MARIHUANA

Het grootste deel van de wereld gebruikt het metrische meetsysteem. De belangrijkste uitzondering is de VS, die nog steeds het imperiale systeem gebruikt.

Cannabis is een beetje uniek in dit opzicht. Het gewicht van wiet bepalen we traditioneel met behulp van een unieke combinatie van het metrische en imperiale systeem. Dit is duidelijk het werk van een goedbedoelende stoner. Ben je al in de war? Niet nodig. De meetwaarden van cannabis zijn misschien vreemd, maar je hebt het snel genoeg door.

Een gram is ongeveer de standaard meeteenheid voor wiet. Kleinere hoeveelheden zijn zeldzaam. Voorgedraaide joints uit de coffeeshop of een dispensarium bevatten vaak 0,5 of een hele gram.

We zijn hier echter niet om te spelen, dus laten we ons eens verdiepen in grotere hoeveelheden. Een "eighth", "quarter" of "half" zijn allemaal breuken van een ounce. Mocht het nog niet duidelijk zijn: grammen komen uit het metrieke stelsel en ounces uit het imperiale stelsel. Meeteenheden voor marihuana leer je echter niet op school, dus laten we het een en ander verduidelijken.

Gerelateerd artikel

Goede Versus Slechte Wiet: Hoe Zie Je Het Verschil?

"EIGHTH", "QUARTER" EN "HALF"

Een "eighth" is standaard jargon voor ⅛ ounce of 3,54 gram cannabis. Op plaatsen waar mensen het metrische systeem gebruiken, kiest men soms voor de uitdrukking "three-five". De gemiddelde roker doet ongeveer een week met een "eighth". Je knutselt er zo'n 10-11 handgedraaide joints mee.

Een "quarter" of een "seven" is ¼ ounce of 7,08 gram marihuana. Een "quarter" is een gemiddelde hoeveelheid om te kopen en je draait er ongeveer 21-22 joints mee.

Ben je een flinke roker? Ga dan een stap verder en koop een "half" of ½ ounce. Dat is 14,17 gram en biedt je twee keer zoveel joints als een "quarter".

Nog meer nodig? Dan heb je wellicht zin in...

EEN "FULL O"

Een "O" of een "full O" is informele taal voor een ounce. Een ounce is 28,35 gram wiet. We hopen dat je deze term eens vakkundig kunt gebruiken, maar het is wellicht verstandig om ook "ounce" te vermelden, zodat het goed duidelijk is.

Als je regelmatig gebruikt, doe je ongeveer twee weken tot een maand met een ounce. In de VS is het in de meeste staten ook de maximale hoeveelheid die je bij je mag dragen.

EEN OVERVLOED AAN CANNABIS

EEN OVERVLOED AAN CANNABIS

Vind je het lastig je een voorstelling te maken van de hoeveelheid wiet? Laten we dit eens verduidelijken met je favoriete vruchten. Wees gewaarschuwd, we zijn niet in staat te garanderen dat dit geen munchies opwekt! Hier is een handig overzicht om de belangrijke feitjes te onthouden:

GRAM OUNCES EVEN GROOT ALS EEN
1 gram Een gram is gewoon een gram Druif
3.54 gram ⅛ ounce (een "eighth") Kiwi
7,08 gram ¼ ounce (een "quarter") Appel
14,17 gram ½ ounce (een "half") Grapefruit
28,35 gram 1 ounce (een "ounce" of "O") Kokosnoot

DE GANJA-WOORDENLIJST

We raden aan de boel simpel te houden, maar hier is nog wat interessante straattaal. Houd er rekening mee dat deze lijst niet volledig is!

  • "Dime-bag" of "Dime" — Amerikaanse straattaal voor $10,- aan wiet, meestal rond een gram
  • "Dub-sack" of "Dub" — Net als hierboven, maar ter waarde van $20,-
  • "Blunt" — Een grote joint, gerold met sigarenpapier
  • "Dank" — Hoogwaardige cannabis met een sterke geur en gewilde, kleverige kwaliteit
  • "Nug" — Een ongemalen top van cannabis
  • "Pinner" — Een magere joint met ongeveer ¼ gram wiet
  • "Roach" — Het restje van een gerookte joint
  • "Teenth" — ¹/₁₆ ounce of de helft van een "eighth"

MEEDOEN MET DE LOKALE BEVOLKING

het unieke weegsysteem van cannabis

Zo, we hebben wat jargon behandeld en het unieke weegsysteem van cannabis besproken. We zijn daarbij best dol op deze gecombineerde methode van wegen. Toch moedigen we je aan je aan te passen aan de lokale bevolking. Als je in Rome bent, doe dan zoals de Romeinen doen.

Bezoek je een Amsterdamse coffeeshop? Dan is het logisch over grammen te praten. Het metrieke stelsel is het meest gangbaar in ons land en de rest van Europa. Bezoek je echter een dispensarium in de Verenigde Staten? Dan zijn "eighths", "quarters" en "ounces" je vrienden.

AANBEVOLEN HULPMIDDELEN

Cannabis bewaren

Dit is allemaal leuk en aardig, maar hoe weet je nu zekerhoeveel wiet je daadwerkelijk ontvangt? Geen zorgen, er bestaan betere manieren dan altijd een druif meenemen.

Een weegschaal van goede kwaliteit is een aanrader. Dit is een geweldig hulpmiddel om je zelfgekweekte stash te wegen. Een goede weegschaal verzekert ook dat niemand je oplicht. Zamnesia verkoopt een groot aantal digitale weegschalen, speciaal geselecteerd vanwege de precisie en het gebruiksgemak. Digitale Weegschalen

Bekijk Digitale Weegschalen

Bedenk ook hoe je je cannabis wilt bewaren, zeker als je grote hoeveelheden koopt. Gortdroge wiet wekt nog steeds een high op, maar biedt een minder prettige rookervaring. Gelukkig zijn er trucjes om je cannabis vers te houden en nieuw leven te blazen in een uitgedroogde stash.

We hopen dat deze informatie je in staat stelt om het meeste uit je marihuana te halen, waar je ook bent. Geniet van je joint!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Je bezoekt onze Nederlandse website.

wellicht ook interessant