Een Gids Voor Het Microdoseren Van Paddo's


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogDrugsonderwijsHow-To'sPaddo'sPsychedelica

Microdoseren paddo's


Paddo's worden doorgaans in verband gebracht met sterke psychedelische ervaringen. In kleinere dosis kunnen ze de creativiteit verhogen en zelf depressie en angst verminderen.

Bij psilocybine paddo's wordt vaak gedacht aan diepgaande psychologische ervaringen die de waarneming van de werkelijkheid van de gebruiker verandert en die soms resulteren in een geestverruimende ervaringen. Er is echter een nieuwe manier voor het gebruik van psilocybine paddo's in opkomst die geen volledige psychedelische staat veroorzaakt maar toch het voordeel heeft die mensen ervaren na het nemen van een grotere dosis.

MICRODOSEREN

Deze relatief nieuwe manier heet microdoseren, het woord zegt eigelijk al wat het betekent. Het microdoseren van paddo's houdt in dat de dosis die gebruikt wordt zo minimaal is dat het in feite niet waarneembaar is, er wordt geen psychedelische ervaring opgewekt. Nu vraag je je vast af wat voor nut dat allemaal heeft? Waarom zou je paddo's in zo'n kleine dosis gebruiken? Het leuke van paddo's is toch de ervaring die de chemicaliën die erin zitten allemaal te bieden hebben?

Er blijkt echter dat het nemen van een microdosis tal van voordelen biedt. Er zijn bijvoorbeeld mensen die zeggen dat ze positieve effecten hebben ervaren zoals een verhoogde creativiteit, meer energie en dat ze zich beter konden concentreren na het gebruik van paddo's in minimale hoeveelheden. Nu is het tevens zo dat zich een trend ontwikkelt in concurrerende en innovatieve milieu's zoals Silicon Valley waar het microdoseren van psychedelische samenstellingen toegepast wordt bij probleemoplossingen en om voordeel te behalen op de concurrerende bedrijven.

microdoseren paddo tot poeder

Wat misschien wel van groter belang is, van microdoseren is bekend geworden dat het niet alleen effectief de creativiteit verhoogd, maar dat het tevens medicinale en psychologische toepassingen zou kunnen hebben. Er zijn onderzoeksresultaten gepubliceerd die suggereren dat het microdoseren van paddo's verlichting zou kunnen bieden bij depressies, het stoppen met roken, en een algeheel gevoel van welbehagen veroorzaakt.

Zulke effecten zijn niet echt verrassend te noemen gezien het wetenschappelijk onderzoek dat aangetoond heeft dat psilocybine angst en depressie kan doen afnemen bij sommige patiënten die aan een dodelijke ziekte zoals kanker lijden.

ONDERZOEKEN NAAR MICRODOSEREN

Op het gebied van microdoseren worden er weinig onderzoeken uitgevoerd, en dat is ook wel een beetje logisch als je weet dat de substanties die ervoor nodig zijn in veel landen verboden middelen zijn, daarom is het extreem moeilijk, zo niet onmogelijk om uit te voeren.

Dr. James Fadiman, auteur van het boek "The Psychedelic Explorer's Guide" is al enige tijd nauw betrokken bij onderzoeken van psychedelica. Hij heeft tevens het laatste onderzoek over LSD uitgevoerd voordat onderzoeken ervan in de ban werden gedaan. Fadiman doet momenteel baanbrekend onderzoek naar microdoseren en gebruikt daarbij mazen in de wet om gegevens over het fenomeen te verzamelen zodat er meer inzicht verkregen wordt betreffende de dosering en de effecten. Momenteel verzamelt hij getuigenverslagen van mensen overal ter wereld die om verschillende redenen het microdoseren uitproberen, zoals het bestrijden van angst en ADHD, met het doel beter te kunnen focussen en de creativiteit te verhogen.

Fadiman ontving grote hoeveelheden positieve feedback over de ervaringen van mensen gedurende deze experimenten met het microdoseren. 99% van de deelnemers maakte melding van positieve resultaten, waarvan een kleine meerderheid verklaarde dat ze last hadden van onprettige emoties tijdens het experiment.

HOE MOET JE MICRODOSEREN

Het doel van het microdoseren is een niet-waarneembare dosis te gebruiken, een dosis die klein genoeg is zodat je bui, waarneming, en gedachtengoed niet te veel verandert. Het verkregen gevoel, als dat al opgewekt wordt, moet uiterst subtiel zijn en de persoon die het ingenomen heeft in staat stellen gewoon het dagelijks werk te kunnen laten verrichten, alsof ze helemaal nuchter zouden zijn.

Paddo's microdoseren capsule

Fadiman heeft verklaard dat, "Iemand die een zo kleine dosis tot zich neemt een beetje beter zal presteren dan normaal. Tot op heden heb ik geen meldingen gekregen dat niet-waarneembare dosis sociale ontwrichting heeft veroorzaakt. persoonlijke ongerustheid, of enige vorm van werk-gerelateerde problemen".

Natuurlijk zijn er variabelen in het spel bij het microdoseren, met factoren zoals lichaamsgewicht van de betrokken persoon en de hoeveelheid voedsel die vooraf genuttigd werd, maar ook de sterkte van de gebruikte paddo's of truffles.

SCHEMA

Een standaardhoeveelheid voor microdoseren is vastgesteld op ongeveer 0,2-0,5gr gedroogde paddo's. Fadiman suggereert dat iemand die microdoseren eens wil proberen deze hoeveelheden elke vier dagen tot zich neemt. Een voorbeeld van zo een routine zou er als volgt uit kunnen zien:

Zondag: een microdosis innemen
Maandag: waarneming van de resterende effecten
Dinsdag: vrije dag
Woensdag: een microdosis innemen
Donderdag: waarneming van de resterende effecten
Vrijdag: Vrije dag
Zaterdag: Vrije dag

Microdosering schema

Fadiman stelt voor dat je deze cyclus tien weken volhoudt, het individu de ervaring observeert, notieties maakt en de gewone dagelijkse routine uitvoert terwijl ze dit doen. Interessante veranderingen waar op gelet kan worden zijn gedragsveranderingen, verwachtingen, emoties, en de hoeveelheid energie. Het moge duidelijk zijn dat als er negatieve effecten ervaren worden die iemand naar doen voelen zij ervoor kunnen kiezen de inname van de microdosis te staken.

Fadiman stelt in zijn boek the Psychedelic Explorer’s Guide, "Mensen zeggen : 'Na een maand of meer microdoseren eet ik beter; Ben ik vriendelijker voor mijn kinderen; Ik raak niet van streek als mensen zich slecht gedragen'. Een man beweerde, 'Ik leef meer in het nu. Ik had de neiging om altijd maar te denken over wat ik zou gaan doen als het voorbij zou zijn enzovoort. Als ik nu iets doe, doe ik het met hart en ziel'. "

Zonder voldoende beschikbaar onderzoek is het microdoseren momenteel een kwestie van zelf-onderzoeken om er achter te komen welke dosis het beste werkt voor je geest en je lichaam. Individuen hebben nu eenmaal een verschillende stofwisseling en reageren anders op substanties die het bewustzijn veranderen. Daarom is het verstandiger om rustig aan te beginnen en de dosis langzaam op te voeren met kabouterbeetjes om de ervaring werkelijk mee te maken.

ZELF KWEKEN

Als er mensen zijn die denken dat microdoseren wel wat voor hen zou kunnen zijn is de volgende logische stap het uitzoeken van de paddo's die ze willen gebruiken. Omdat psilocybine paddo's illegaal zijn in veel landen kan dit een probleem opleveren. De makkelijkste manier om aan paddo's te komen, zonder dat je op zoek hoeft te gaan naar dealers in achteraf straatjes, is om ze zelf te kweken.

Het kweken van paddo's is niet geheel risicoloos dus pas goed op wat je doet. Kweeksets kunnen online gekocht worden via websites zoals Zamnesia die een groot assortiment snelgroeiende strains aanbieden die meerdere flushes opleveren nadat ze voor de eerste keer geoogst zijn. Deze strains bestaan uit onder andere "Golden Teacher", "Brazil", "McKennaii", "Cambodia", en "Ecuador".

DE DOSIS INNEMEN

Nadat je paddo's eenmaal volgroeid zijn, je ze succesvol hebt geoogst en gedroogd hebt kun je aan de slag met het uitvoeren van het doseren. Maar om te beginnen dien je de substantie fijn te vermalen en af te wegen zodat je goed kunt doseren. Een makkelijke manier om dit te doen is door de gewenste hoeveelheid op een high-tech weegschaal af te wegen en met een lepeltje in te nemen.

Capsule innemen

Er zijn echter simpeler manieren zodat je dit ritueel niet telkens hoeft te herhalen en er misschien wel een zooitje van maakt. Bijvoorbeeld capsules en het maken van capsules, er zijn machines verkrijgbaar om je dosis mee voor te bereiden zodat je verder geen gedoe meer hebt. Het in capsules verpakken van elke dosis stelt de gebruiker in staat om een microdosis in te nemen wanneer ze maar willen, kant en klaar in een potje.

 

         
  Luke Sumpter  

Geschreven door: Luke Sumpter
Luke Sumpter is een journalist, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in gezondheid, alternatieve geneeskunde, kruiden en psychedelisch genezen. Over deze en andere onderwerpen schreef hij onder andere voor mediakanalen als Reset.me, Medical Daily en The Mind Unleashed.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Gerelateerde Producten