Blog
Sensi Seeds
4 min

Sensi Seeds: Zadenbank Van De Maand April 2019

4 min

Met trots presenteert Zamnesia de Zadenbank Van De Maand april 2019: Sensi Seeds. Ze hebben meer cups gewonnen dan welke zadenbank dan ook. De keus voor strains om extra te belichten, is niet makkelijk gebleken. Maar we hebben er vijf gekozen. Volgens ons een goede weergave van het innovatieve kweektalent en de kwaliteitsselectie van Sensi Seeds.

EEN GOUWE OUWE

Het is eindelijk lente! Terwijl de sneeuw aan het verdwijnen was, hebben wij voor jou de perfecte zadenbank gekozen die je hart doet smelten: Sensi Seeds. Dit is ’s werelds eerste en meest complete zadenbank. De keuze voor deze Zadenbank Van De Maand is niet de eerste de beste. Hun naam is vast verankerd in het legendarische boek van klassiekers. Als je staat te trappelen om deze lentemaand te gebruiken voor het aanleggen van een epische cannabis tuin, dan ben je hier aan het juiste adres. Sensi Seeds is ‘s werelds eerste, grootste en misschien wel meest uitgebreide zadenbank. Check haar snel en begin je lente met een klapper!

ZADENBANK VAN DE MAAND: SENSI SEEDS

ZADENBANK VAN DE MAAND: SENSI SEEDS

Sensi Seeds is in 1985 opgericht in Amsterdam en daarmee is het de oudste zadenbank ter wereld. Vanaf het begin hebben ze zich beziggehouden met het normaliseren van de speciale cannabisplant. In datzelfde jaar, 1985, hebben ze het eerste cannabis museum ter wereld opgericht. In 1993 is Sensi Seeds met zusterbedrijf HempFlax gekomen. Daar houden ze zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe processen en kweekmethoden voor hennep. Deze methoden zijn sindsdien overgenomen door John Deere en andere vooraanstaande leiders in de branche.

Sensi Seeds heeft het ver geschopt. Met meer dan 500 variëteiten is het ’s werelds grootste zadenbank. Ze heeft daarbij een breed scala aan klassieke cannabis genetica. En het Hash Marihuana & Hemp Museum heeft vestigingen in zowel Barcelona als Amsterdam en al meer dan twee miljoen bezoekers verwelkomd. Sensi Seeds is ook gastheer van de Cannabis Culture Awards. Daar worden bedrijven geëerd die zich hebben ingespannen ten gunste van cannabis. Onder de winnaars vind je voormalig premier Dries van Agt en Marc en Jodie Emery. De strains van Sensi Seeds hebben bovendien meer Cannabis Cups gewonnen dan welke andere zadenproducent dan ook.

Als je op zoek bent naar de allerbeste cannabis, dan ga je naar Sensi Seeds. Het is een bedrijf met een visie. Ze benadrukken “de cruciale rol die cannabis speelt voor de mensheid”. Daarbij wijden ze zich toe aan het “bewaren van de genetische diversiteit en toegankelijkheid van de cannabisplant voor toekomstige generaties en het verspreiden van informatie over de heilzame effecten die de plant heeft bij correct gebruik". Sensi Seeds is vastbesloten om niet alleen kwalitatieve zaden te produceren, maar ook om de aarde beter achter te laten. Lees verder voor vijf voorbeelden van al het moois dat de zadenbank te bieden heeft.

SKUNK #1

Skunk 1 (Sensi Seeds)

Skunk #1 is een feminized versie van de legendarische klassieker. Daarmee toont Sensi Seeds de vaardigheid voor het combineren van een gouwe ouwe met iets spannends. Skunk #1 is een nakomeling uit de iconische Skunk-lijn en heeft als voorouders Afghani, Acapulco Gold en Colombian Gold. Deze versie groeit snel en haar bloeitijd is slechts 45–50 dagen. Ze is een 65% indica hybride en biedt een gemiddelde hoogte en opbrengst. Bovendien heeft ze de compacte verschijning van een klassieke indica.

Skunk #1 heeft stevige toppen die een aards, maar krachtig skunkachtig aroma afgeven. Haar high geeft je veel energie en creativiteit en staat bekend om haar potentie. Dit gaat vergezeld van ontspannende effecten en een body buzz die de eetlust bevordert. Deze gevierde hybride biedt een unieke en krachtige combinatie van een indica en sativa effect. Daarbij houdt ze de reputatie van haar voorouders trots in stand.

SUPER SKUNK

Super Skunk (Sensi Seeds)

Als we de genetische lijn verder volgen, dan komen we uit bij Super Skunk. Dit is een mix van Skunk #1 en de klassieker Afghani. Super Skunk is ook een hybride, maar als 80% indica brengt ze je iets dichterbij de ontspannen kant van het spectrum. Net als haar moeder is ze een snelle groeier en volwassen na 45–50 dagen bloei. Ze haalt gemiddelde cijfers op het gebied van omvang en opbrengst. Maar de soort is op andere gebieden zeker niet gemiddeld.

Super Skunk staat erom bekend dat ze ontzettend makkelijk te kweken is. Deze zaden staan garant voor planten die rijpen op een ongewoon typische en voorspelbare manier. Als je haar wilt roken, dan is het echter een ander verhaal. Super Skunk heeft een zoete, aardse smaak en produceert een diep ontspannende, tevreden high. Maar deze soort staat eveneens bekend om haar “knock-out” effect bij mensen die er teveel van nemen. Super Skunk onderscheidt zich dan ook met het beruchte feit dat ze lastiger te roken is dan te kweken! Haar uitproberen omschrijven we soms ook wel als een overgangsritueel voor mensen die Amsterdam voor de eerste keer bezoeken.

BIG BUD

Big Bud (Sensi Seeds)

Big Bud is ook een combinatie van de Skunk-lijn met een ouderwetse Afghani. Maar deze soort biedt met haar voorouders een andere genenmix. Big Bud is een 85% indica hybride die 50–60 dagen bloeit. De planten hebben een gemiddelde hoogte en bieden hoge opbrengsten. Qua uiterlijk zie je dat ze uit een indica familie komt. Big Bud is een goede soort voor beginnende kwekers. Ze volgt namelijk een vrij vast groeipatroon.

Big Bud heeft een bijzonder aroma; afwisselend kruidig en krokant. Haar toppen zijn zwaar van de hars en produceren highs met ongelooflijk veel potentie. Met een kruidige, fruitige smaak is Big Bud de perfecte soort aan het eind van een lange dag. Ze heeft ontspannende effecten die het hele lichaam raken en biedt een stone die je helpt om lekker in slaap te vallen. Als je Big Bud ontmoet, dan maak je kennis met een nieuwe beste vriendin. Wanneer je deze soort eenmaal kent, dan vraag je je af hoe je ooit zonder haar hebt kunnen leven!

EARLY SKUNK

Early Skunk (Sensi Seeds)

Early Skunk is een combinatie van Skunk #1 en Early Pearl. Ze geeft de Skunk-lijn een geheel nieuwe richting. Als 60% indica brengt deze soort ons iets meer naar de wereld van sativa. Ze heeft lange, ijzige toppen en een bloeiperiode van 55–65 dagen. Daarbij staat ze bekend om haar genereuze opbrengsten. Early Skunk heeft ook een krachtige aangeboren immuniteit tegen plagen. Daardoor is deze soort resistent tegen aanvallen van schimmels en andere narigheden.

Early Skunk heeft een scherpe, zoete smaak en geeft je een ongelooflijk milde en plezierige high. Ze staat daarbij bekend om haar zeldzame combinatie van focus en ontspanning. De high van Early Skunk geeft je warme gevoelens, terwijl je meedrijft op een lange reis. De plant is een speciale combinatie en steeds vaker de favoriet van Skunk-fans.

NORTHERN LIGHTS

Northern Lights (Sensi Seeds)

Met hun nieuwe feminized versie heeft Sensi Seeds deze indica klassieker geperfectioneerd. Northern Lights is 90% indica, met slechts een vleugje sativa. Ze is een blijvende kampioen op de Cannabis Cup. Door middel van selectief kweken heeft Sensi Seeds een stevige, gezette, snelgroeiende versie van deze plant geproduceerd, met alle kracht van het origineel. Deze variant bloeit iets meer dan 45–50 dagen en produceert fantastische opbrengsten.

Northern Lights draagt gekristalliseerde toppen die een zoet en kruidig aroma afgeven. De soort is geliefd vanwege haar dromerige, ontspannende high. Ze produceert een warme, gloeiende vreugde die zich in je lichaam nestelt. Northern Lights is populair onder mensen die verlichting zoeken voor depressie, angst en slapeloosheid. Maar ze is ook geliefd bij consumenten die gewoon een kalme, vrolijke tijd willen hebben. Northern Lights is niet voor niets een klassieker. En dankzij Sensi Seeds is ze nu makkelijker te kweken dan ooit!

WIN GRATIS GOODIES BIJ IEDERE NIEUWE “ZADENBANK VAN DE MAAND”!

Voorgaande Zadenbanken Van de Maand, evenals die waar je nu over leest, verdienen eeuwige roem van ons hier bij Zamnesia! Lees over eerdere en huidige winnaars en blijf onze blog bezoeken voor de toekomstige gegadigden. Elke maand wordt een andere uitmuntende zaadbank in de spotlights gezet, waarbij we aftrappen met een nieuwe ronde fantastische kortingen en verrassingscadeautjes betreffende het specifieke merk. Dus ga je gang. Als je hier eenmaal klaar bent, bekijk dan de huidige Zadenbank Van De Maand en profiteer van de gratis goodies!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Zadenbank v/d Maand
Zoeken in categorieën
of
Zoeken