Tip van de week: het ontkiemen van marihuana zaadjes

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis Kweken

Tip van de week: het ontkiemen van marihuana zaadjes


Het moment dat het zaadje weet dat het open moet gaan, is wanneer het vochtig wordt. Het gebruik van schoon water voor die allereerste momenten is van cruciaal belang,omdat de zaailing erg kwetsbaar

Tip van de week: het ontkiemen van marihuana zaadjes

Een goed begin is het halve werk; zorg er voor dat je cannabis zaadjes genoeg vocht en warmte krijgen, terwijl ze tegen licht worden beschermd.

Het moment dat het zaadje weet dat het open moet gaan, is wanneer het vochtig wordt. Het gebruik van schoon water voor die allereerste momenten is van cruciaal belang, omdat de zaailing erg kwetsbaar en gevoelig is. Als je van plant bent kraanwater te gebruiken, zorg er dan voor dat dit een neutrale pH heeft. Een klein beetje chloor, wat meestal te vinden is in kraanwater, is prima; het helpt slechteriken te doden die anders je zaailing aan zouden kunnen vallen. Als je je zorgen maakt over de waterkwaliteit, gebruik dan mineraalwater. Als je zelf bang bent om het te drinken, zullen je planten het waarschijnlijk ook niet leuk vinden. Koolzuurvrij water, laag aan mineralen, in flessen werken ronduit geweldig.

Nu stop je jouw marihuana zaden in een glas gevuld met water op kamertemperatuur. Laat ze het vocht opnemen; het moet de buitenste schil verzachten en naar binnen gaan. Laat ze 's nachts op een donkere, warme plek (18-26 C / 65 tot 80 F) en af en toe roer je ze een beetje om, zodat ze volledig bedekt zijn met water. Maak je geen zorgen als sommige zaadjes besluiten aan de oppervlakte te gaan drijven, dat is heel normaal.

In minder dan 2 dagen moeten de zaadjes zich beginnen te openen. Je zult zien dat ze opzwellen en een discreet scheurtje verschijnt op de buitenste schil. Je moet de zaadjes uit het glas halen op het moment dat de eerste wortel verschijnt. Op dit moment is het zaadje klaar om te worden geplant. Wees extreem voorzichtig en houdt er rekening mee dat dit zeer belastend is voor je zaailingen: jonge worteltjes raken gemakkelijk beschadigd, zowel aan de wortel zelf als door de blootstelling aan licht.

Bereid je groei medium goed voor: het moet los en licht zijn, waardoor een goede drainage plaats kan vinden, vrij van ongedierte, onkruid en met een evenwichtige, gemiddelde pH. Een mix van mos met perliet of vermiculiet werkt geweldig. Deze kunnen afzonderlijk worden gekocht of als een kant en klaar, gespecialiseerd zaadmengsel.

Zodra je cannabis zaden klaar zijn om te planten, zet ze dan ongeveer 1 cm (¼ - ½ inch) diep. De aanvankelijke potten mogen niet kleiner zijn dan 10 cm (4 inch) om voldoende plaats te bieden om te wortelen. Zorg ervoor dat de potten drainage gaten aan de onderkant hebben, wat voorkomt dat de bodem te nat wordt. Het juiste vochtgehalte behouden kan in het begin wat lastig zijn. Te vochtig en je planten zullen verdrinken of rotten. Te droog kan de groei vertragen. Een hoge vochtigheid (meer dan 60%) is vereist voor een goede ontkieming en essentieel voor een succesvolle eerste fase.

Om het vocht op het gewenste niveau te houden, zou je kunnen overwegen je marihuana zaailingen te overdekken met een doorzichtig plastic deksel. Zet nu de potten onder speciale tuinlampen met “koud” licht. De temperatuur in de kweekbak moet niet lager zijn dan 20 graden Celsius (67F) of hoger stijgen dan 25 graden Celsius (78 F).

Zodra je de eerste "echte" marihuana blaadjes volledig ontwikkeld ziet, is het tijd om het deksel te verwijderen. De komende weken moet de luchtvochtigheid echter nog worden gehandhaafd op iets meer dan 60%. Dit is ook het moment waarop je moet beginnen met meststoffen, beginnend met een kwart van de aanbevolen dosis voor volwassen planten. Vegetatieve voedingsstoffen als wortelings-stoffen zijn van cruciaal belang in dit vroege stadium.