De Beste Vaporizer Kruiden Voor je Gezondheid

Beste Kruiden om Te Vapen Voor je Gezondheid

Tegenwoordig zien we een stijging van het aantal vaporizers op de markt, gezien mensen kankerverwekkende stoffen willen vermijden die vrijkomen bij verbranding. Daarom stappen veel rokende mensen over op vapen, vooral in de cannabis gemeenschap. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, worden vaporizers echter niet alleen gebruikt voor cannabis. Er is een overvloed aan legale kruiden die je kunt vapen, waarbij veel kruiden milde psychoactieve effecten veroorzaken of de algehele gezondheid stimuleren. Daarnaast kun je deze verschillende kruiden ook nog eens mengen en je eigen mix creëren voor een hemelse aromatische ervaring.

KRUIDEN EN GEZONDHEIDSVOORDELEN

Cannabis is niet het enige kruid dat je kan vaporizen voor medicinale doeleinden. Veel planten die in het wild groeien, zijn legaal verkrijgbaar en kun je kopen in kruidenwinkels, apotheken, etc., gezien hun grote belang in de kruidengeneeskunde. In het verleden maakten mensen olie of thee van deze kruiden, maar tegenwoordig kunnen we vaporizers gebruiken om alles snel en efficiënt uit deze kruiden te halen. We hebben een lijst samengesteld van kruiden die je kunt vapen, en die op vele manieren goed zijn voor je gezondheid.

GUNPOWDER THEE

Gunpowder Thee

Laat je niet afschrikken door de vreemde naam, gunpowder thee is gewoon een vorm van groene thee, afkomstig van de Camellia sinensis plant. De productie ervan gaat terug naar de Tang-dynastie in China tussen 618-907. Het verschil met reguliere groene thee is dat de bladeren worden verschrompeld, gestoomd, opgerold en vervolgens gedroogd. Op deze manier behouden de bladeren langer hun aroma. Gunpowder thee veroorzaakt een zeer stimulerende buzz, vergelijkbaar met koffie.

Vape temperatuur: 180°C

LAVENDEL

Lavendel

Lavandula angustifolia is een geurig kruid dat afkomstig is van de muntfamilie, die al eeuwenlang wordt gebruikt. Het wordt zelfs genoemd in het Hooglied (4,14) als "Nard" en werd in de Tempel van Salomo gebruikt als heilig kruid. Lavendel is waarschijnlijk het bekendste aromatische kruid en kan worden gebruikt in oliën, theesoorten en als specerij voor verschillende gerechten en dranken. Het kan echter ook worden gevaporizet, met gunstige therapeutische effecten. Onderzoek doet vermoeden dat lavendel een gunstig effect heeft op het kransader-stelsel, aangezien het de bloeddruk verlaagt en het zuurstofgehalte in het hele lichaam verhoogt. Het werkt ook als antidepressivum en spierverslapper, en aangenomen wordt dat het een ontsmettende en antibacteriële uitwerking heeft. Niet te vergeten, beschikt het ook over een heerlijk aroma.

Vape temperatuur: 130°C

PASSIEBLOEM

Passiebloem

Passiebloem, dat in het wild in Noord-Amerika groeit, werd oorspronkelijk gebruikt in Amerika en kwam later naar Europa. Passiebloem staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt op grote schaal gebruikt als ontspannend kruid bij kwalen zoals misselijkheid, angst, hysterie, enzovoort. Het kan ook worden gebruikt bij de behandeling van een hoge bloeddruk - het verhoogt het gehalte van een antioxidant enzym dat vervolgens het geoxideerde lipiden gehalte verlaagt. Bij hogere doseringen is het kruid licht hallucinerend en werkt het goed als versterker van andere entheogenen.

Vape temperatuur: 154°C

ST. JANSKRUID

St. Janskruid

Hypericum perforatum is een plant van de Hypericaceae familie die al eeuwenlang wordt gebruikt als opbeurend middel. Dit natuurlijke anti-depressieve effect heeft sint-janskruid zeer populair gemaakt de laatste jaren. Ook wordt aangenomen dat het kan worden gebruikt om infecties te voorkomen, aangezien het verschillende bacteriën tegengaat. Resultaten afkomstig van een recentelijke studie laten zien dat sint-janskruid beter werkt tegen de Staphylococcus aureus bacterie dan veelgebruikte antibiotica. Voordat je deze plant vapet, moet je echter weten dat het kruid vermoedelijk de werking van hormonale anticonceptiva vermindert, dus kijk uit.

Vape temperatuur: 150°C

CITROENMELISSE

Citroenmelisse

Melissa officinalis wordt al duizenden jaren gebruikt, al door de oude Grieken. Dit populaire aromatische kruid heeft kalmerende effecten waardoor het zenuwstelsel ontspant, hoofdpijn, hoesten en niezen worden verminderd, en de algemene bloedcirculatie door het hele lichaam wordt bevorderd middels het verlagen van de bloeddruk en de positieve uitwerking die het heeft op het hart.

Vape temperatuur: 142°C

TIJM

Tijm

Thymus vulgaris is een aromatisch kruid dat al een paar duizend jaar wordt gebruikt, al sinds de oude Egyptenaren en Grieken. Het wordt als specerij gebruikt in de mediterraanse keuken en als ingrediënt in verschillende soorten tandpasta, zeep, parfum, etc. Tijm heeft niet alleen een heerlijk aroma, het helpt ook bij hypertensieve aandoeningen, maagklachten en kan worden gebruikt als een slijm-oplosser - bijvoorbeeld bij de behandeling van hoesten en slijmophoping. Met deze eigenschap en een hoog terpenengehalte, heeft tijm een geweldig effect op de gezondheid van je longen.

Vape temperatuur: 190°C