Voordelen Van Microdosing Cannabis Edibles


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisConsumptie CannabisMedicinale cannabis

Microdosing Cannabis Edibles


Microdosing betekent het innemen van niet-waarneembare doses psychedelische substanties. Je verbetert er de creatieve, productieve en cognitieve functies mee, zonder psychedelische bijwerkingen te ervaren. Bekijk hier de voordelen van het microdoseren van cannabis edibles.

Microdoseren is een methode waarbij men psychoactieve verbindingen inneemt in een hele lage dosis, in feite zo laag, dat de effecten vrijwel niet merkbaar zijn. Een voorbeeld van microdoseren zijn kleine hoeveelheden paddo's die het actieve ingrediënt psilocybine bevatten. Met een hogere dosis psilocybine worden sterke psychedelische ervaringen opgewekt. Als je een microdosis inneemt, zijn de effecten echter nauwelijks waarneembaar. Gebruikers zeggen wel een verhoogde creativiteit en meer energie te ervaren, en bovendien beter cognitief te kunnen functioneren.

Ook cannabis behoort tot de lijst met psychoactieve substanties waar je een microdosis van kunt innemen. Veel rokers weten dat een flinke hoeveelheid toppen voldoende is om een sterke ervaring te veroorzaken. Microdoseren zorgt er echter voor dat je het kunt innemen en nog volkomen normaal kunt functioneren.

Er zijn rokers die weleens geprobeerd hebben om een microdosis te consumeren, bijvoorbeeld door een paar trekjes van een joint op weg naar het werk of naar school te nemen, voor de ontspanning en creativiteit. Roken is echter niet de enige manier om cannabis te gebruiken; edibles zijn ook bijzonder geschikt. Men vindt over het algemeen dat edibles een sterker effect hebben dan het roken van de cannabistoppen. Toch is het de dosering die het hem doet.

Edibles worden anders omgezet in het stofwisselingssysteem. Ook verloopt de opname van THC in het lichaam anders dan bij het roken. Dit maakt edibles handiger en minder opvallend om in het openbaar of op het werk te microdoseren.

Met Edibles Micodoseren In Het Openbaar

WAT IS HET MICRODOSEREN VAN CANNABIS?

Een microdosis wordt vaak omschreven als een niet-waarneembare dosis. Dat betekent dat de effecten zo subtiel zijn dat ze nauwelijks merkbaar zijn. Sommige mensen vragen zich af wat voor nut dit dan heeft. Is het gebruiken van zo'n lage dosis geen verspilling van je wiet? Kun je er niet beter een lekkere joint van draaien of een wietbrownie van maken?

Welnu, het microdoseren is een perfecte manier om de nuttige creatieve intellectuele effecten van cannabis te ervaren, zonder er high van te worden. Er zijn mensen die al van een kleine hoeveelheid cannabinoïden ongemakkelijk, angstig of disfunctioneel worden. Daarom is het microdoseren van cannabis ook geschikt voor nieuwe gebruikers die hun stemming willen verbeteren zonder negatieve bijwerkingen te ervaren.

Daarnaast veroorzaakt het innemen van hoge doses cannabis heftigere psychedelische effecten. Wat betreft edibles zeggen veel mensen intense gevoelens te ervaren van toegenomen energie of sterke kalmering. Dit, terwijl men na het roken last kan hebben van lethargie en vermoeidheid. Ook kan men na het roken de onweerstaanbare drang hebben om een dutje te doen. Microdoseren is dan ook een goede manier om de vruchten te plukken van cannabis, terwijl je geconcentreerd kunt blijven studeren of onderzoek kunt doen.

MEDICINAAL MICRODOSEREN

Momenteel is er nog geen wetenschappelijk bewijs voor de voordelen van microdoseren en de volledige effecten er van. Het meeste bewijs is slechts anekdotisch. Deze gegevens zijn echter interessant omdat ze een waarneembare, toenemende trend laten zien met betrekking tot de betrouwbaarheid van mogelijke toepassingen. Op dit moment wordt er vooral geëxperimenteerd en geprobeerd, om erachter te komen wat het beste voor iemand werkt.

Er zijn veel mensen die cannabis voor medicinale doeleinden gebruiken. Ze consumeren het om verschillende aandoeningen te behandelen. Sommige mensen gebruiken zeer verfijnde en pure extracten, in plaats van hoge doseringen, om de volledige effecten van cannabistherapie teweeg te brengen. Ze hopen daarmee op een verbetering van hun ernstige aandoening. Microdoseren neemt echter ook een plaats in de medische wereld in, waarbij sommige artsen vermelden dat "minder meer is", wat medicinale cannabis betreft. Microdoseren draagt daarnaast bij aan een lagere tolerantie. Dat bespaart je direct en in de toekomst veel geld.

WAAROM MICRODOSEREN MET CANNABIS EDIBLES?

Middels Nauwkeurige Berekeningen Je Eigen Edibles Maken

Het microdoseren met edibles heeft tal van voordelen ten opzichte van het roken of verdampen. Een van die voordelen is dat edibles van alles kunnen zijn. Dat betekent dat je microdoses voor bijna al het denkbare eten en drinken kunt hanteren, wat je ook kiest. Zorg er wel voor dat je producten van een betrouwbare bron afkomstig zijn. Je kunt ze ook zelf bereiden, als je nauwkeurig te werk gaat.

Met de constante uitbreiding en innovatie in de mondiale cannabisindustrie, hebben sommige bedrijven waar wiet legaal is het initiatief genomen om edibles te ontwikkelen die speciaal geschikt zijn voor microdoseren. Zo bestaan er tegenwoordig pepermuntjes met een microdosis THC. Dergelijke producten stellen consumenten in staat om hun persoonlijke grens te ontdekken als het op microdoseren aankomt. Met deze methode kun je na verloop van tijd makkelijk en langzaam je dosis opbouwen. Je kunt ermee ontdekken hoeveel je lichaam aankan voordat er psychoactieve effecten optreden.

EDIBLES VS. ANDERE METHODEN

Zoals bekend is van edibles, duurt het met dit soort cannabis langer voordat het begint te werken. Bovendien is de stofwisselingssnelheid langzamer, waardoor de high langer aanhoudt. Bij het roken van cannabis komt THC snel in de bloedbaan terecht. Met edibles wordt de cannabinoïde echter eerst naar de lever vervoerd, waar het wordt omgezet voordat het de hersenen bereikt. Bij het microdoseren van edibles kan deze kleinere dosis daardoor zelfs een groter therapeutisch effect hebben. Ook kan het langer werkzaam blijven dan bij het microdoseren van toppen die men rookt of verdampt.

Bovendien levert het roken van cannabis een sterke herkenbare geur op. Zelfs een vape pen, hoewel in mindere mate, veroorzaakt een luchtje. Als je het gebruik verborgen wilt houden, is het eten van cannabis beslist een betere optie voor onderweg.

HOE JE DE DOSIS BEPAALT

Misschien wel de beste manier om te microdoseren, is door tijd en energie te steken in het bepalen van welk product het meeste bij je past. Hoewel het je ongetwijfeld wat meer geld kost, doe je er verstandig aan om producten te kopen die grondig getest zijn. Mocht je creatief zijn en ze zelf willen maken, dan moet je met veel dingen rekening houden.

Aanvankelijk zul je een periode ondervinden van "vallen en opstaan" totdat je de juiste dosis hebt gevonden om in te nemen. Dat kan enkele pogingen vergen. Vergeet niet dat het met edibles langer duurt voordat je wat merkt, en dat de psychoactieve effecten heftiger zijn als ze beginnen op te komen. Houd tevens rekening met het THC-gehalte en de soort die je gebruikt; deze factoren spelen ook een grote rol bij de werking van je edibles.

DE BESTE TIJD VOOR EEN MICRODOSERING

Het bepalen van de timing van je microdosering is ook iets wat enige tijd kan kosten. Door kleine beetjes edibles te nemen gedurende enkele minuten of uren, kun je erachter komen wat een geschikte dosis voor je is. Wacht na elke portie even om te zien wat er gebeurt. Als je van plan bent om voorafgaand aan een evenement of sociale gelegenheid een microdosis te gebruiken, doe dat dan voor de zekerheid een paar uur van tevoren.

BIJWERKINGEN

Bijwerkingen

Wat de bijwerkingen betreft, is de grootste geen verrassing; je wordt er stoned van. Als je te veel neemt, zul je effecten ervaren die doen denken aan milde psychedelica. Als je er echt tijd voor hebt uitgetrokken en slechts kleine doses hebt gebruikt, is de high echter zo subtiel dat het je niet stoort. Maar als je er helemaal voor gaat en de hele inhoud van de wiettrommel in een keer naar binnen werkt, kun je knetterstoned worden. Dat is gemakkelijk te vermijden als je op een verantwoorde en voorzichtige manier doseert.

 

         
  Luke Sumpter  

Geschreven door: Luke Sumpter
Luke Sumpter is een journalist, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in gezondheid, alternatieve geneeskunde, kruiden en psychedelisch genezen. Over deze en andere onderwerpen schreef hij onder andere voor mediakanalen als Reset.me, Medical Daily en The Mind Unleashed.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Gerelateerde Producten