De Cactus Of The Four Winds

Cactus of the four winds

Psychoactieve cactussen hebben een hele grote rol gespeeld in spirituele en religieuze rituelen die door verschillende van ’s werelds oudste culturen worden uitgevoerd.

De Cactus of The Four Winds, een soort Bolivian Torch, staat bekend als een van de krachtigste typen mescalinecactussen op aarde.

Het bevat grote hoeveelheden mescaline en andere alkaloïden en wordt erom geprezen dat het ongelooflijke spirituele ervaringen opwekt die gekarakteriseerd worden door sterke euforie en intense hallucinaties. Lees verder om meer te ontdekken over deze iconische cactus, inclusief de geschiedenis, effecten, en manier om het thuis te bereiden.

WAT IS DE CACTUS OF DE FOUR WINDS?

De Cactus of the Four Winds (Cactus de Los Cuatro Vientos) is een speciale soort mescalinecactus uit Zuid-Amerika die gekenmerkt wordt door een vierzijdige stam. Het bevat gigantische concentraties mescaline en andere alkaloïden, wat het sterke psychoactieve eigenschappen en gezondheidsvoordelen geeft.

Over de specifieke taxonomie van deze cactus wordt veel gediscussieerd. Veel onderzoekers verwarren het met een speciale soort van San Pedro, alhoewel bewijs aantoont dat het in feite een soort Bolivan Torch is.

GESCHIEDENIS

Echinopsis lageniformis forma quadricostata

De Cactus of The Four Winds heeft een speciale positie in de eeuwenoude culturen van Bolivia, Peru en Ecuador.

Vierzijdige cactussen zijn, vergelijkbaar met een klavertje vier, zeer zeldzaam en werden door vroeger sjamanen geprezen om hun potentie. Volgens de Italiaanse historicus Mario Polia waren de mensen die de Cactus of The Four Winds ontdekten grote sjamanen, of was het hun lot om zo te worden.

De vroegste referenties naar de cactus dateren van ongeveer 2.200 voor Christus. Volgens El Mundo Magico werden er bij opgravingen in Las Aldas, een groot archeologisch complex ongeveer 300km van Lima, Peru, sigaren ontdekt met restanten van de befaamde cactus.

Ook ander archeologisch bewijs, zoals tempelinscripties, keramische vazen en textiel van tot wel 1.200 voor Christus, toont de centrale rol van de cactus in spirituele ceremonies die gepraktiseerd werden door eeuwenoude pre-Inca-culturen, zoals de Chavin-cultuur.

EFFECTEN

Mescaline chemische formule

Wade Davis, een bekende etnobotanist en antropoloog, claimt dat de Cactus of The Four Winds “zo’n krachtige plant is dat het bewustzijn kan opheffen, lichaam tot geest kan transformeren, de hemel kan openbreken”.

De cactus bevat zeer hoge concentraties mescaline, wat meestal de algehele ervaring tijdens gebruik domineert. De effecten van de Cactus of The Four Winds beginnen meestal tussen de 30 en 120 minuten na inname.

Zoals gebruikelijk is bij het gebruik van mescalinecactussen, ervaren gebruikers in eerste instantie soms misselijkheid en moeten ze soms zelfs overgeven. Daarna volgt een grootse spirituele reis die afhankelijk van de dosis tussen de 8 en 16 uur kan duren.

Sterke mescalinetrips worden gekenmerkt door krachtige hallucinaties en extreem veranderde percepties van de realiteit. Gebruikers kunnen ook extreem sterke, bijna overweldigende fysieke euforie en veranderende levels van bewustzijn ervaren, van momenten van extreme helderheid tot onduidelijkere, snel veranderende gedachten.

Lagere dosissen brengen meestal mildere effecten teweeg, gekenmerkt door lichte hallucinaties en een warm fysiek gevoel dat sommigen vergelijken met het effect van MDMA. Wanneer het in kleine dosissen wordt genomen, biedt de mescaline in de Cactus of The Four Winds heel veel rust in je hoofd.

HOE GEBRUIK JE DE CACTUS OF THE FOUR WINDS?

Wie met deze cactus wil experimenteren, moet bekend zijn met de correcte doseringen van mescaline. De vuistregel is om orale dosissen van 5 milligram per kilo lichaamsgewicht te nemen.

Een mescalinedosis van tussen de 200 en 600 milligram per persoon wekt waarschijnlijk een middelsterke tot sterke psychedelische ervaring op. Deze hoeveelheid mescaline komt ongeveer overeen met 20-35 gram gedroogd plantenmateriaal, alhoewel dit zeer kan variëren afhankelijk van de sterkte van je cactus.

We raden je aan om ongeveer 15-20 gram gedroogde cactus te gebruiken en de dosering na een uur bij te stellen indien nodig.

HOE BEREID JE DE CACTUS OF THE FOUR WINDS?

HOE BEREID JE DE CACTUS OF THE FOUR WINDS?

Traditioneel gezien kookten de sjamanen in Peru, Ecuador en Bolivia de Cactus of The Four Winds tot wel 24 uur. Dankzij nieuwe technologie kan de moderne psychonaut zijn of haar brouwsel binnen een paar uur bereiden. Je hebt alleen een blender, een grote pan, een fornuis, een trechter, bakje, en een kaasdoek nodig.

Hier is een simpele lijst met instructies om je Cactus of The Four Winds te bereiden. Let erop dat de droge cactus ook gekauwd gegeten kan worden, maar we geven de voorkeur aan deze methode omdat het de kans op symptomen van misselijkheid en/of overgeven, vermindert.

Instructies:

1. Snij de stam van je cactus in stukjes die klein genoeg zijn om in de blender te passen.

2. Plaats je stukjes cactus met wat water in de blender (hou een 1:1 verhouding aan).

3. Mix totdat de cactus en water volledig gemengd zijn en giet de vloeistof in een pan.

4. Kook de vloeistof ongeveer 30 tot 60 minuten op een laag vuur. Het mengsel kan gaan schiften, wat betekent dat je moet beginnen met roeren.

5. Laat het mengsel langzaam koken totdat het een lijmachtige consistentie heeft bereikt, en laat het daarna pruttelen.

6. Laat het mengsel 2 tot 4 uur sudderen. Je kunt wat extra water toevoegen om de kooktijd te verlengen. Blijf regelmatig roeren.

7. Wanner het mengsel eenmaal een dikke drab is geworden, giet je het in een trechter die bekleed is met 2-3 stukken kaasdoek, zodat de overgebleven vloeistof erdoorheen kan sijpelen en in een bakje wordt opgevangen.

8. Zodra het mengsel is afgekoeld, pers je het met je hand samen om er zoveel mogelijk vloeistof uit te krijgen. Het overgebleven cactusmateriaal kan nu worden weggegooid.

9. Giet de gefilterde vloeistof in een kop en drink het, zodra het afgekoeld is, langzaam over een periode van ongeveer 30 minuten.

Klaar om de kracht van de Cactus of The Four Winds zelf te ervaren? Zamnesia is van plan om binnenkort een voorraad Cactus of the Four Winds van hoge kwaliteit in te slaan.

Check ons regelmatig om meer over deze unieke plant te ontdekken en om het zo snel mogelijk in handen te krijgen.

wellicht ook interessant