De Cactus Of The Four Winds

Cactus of the four winds

Psychoactieve cactussen hebben een hele grote rol gespeeld in spirituele en religieuze rituelen die door verschillende van ’s werelds oudste culturen worden uitgevoerd.

De Cactus of The Four Winds, een soort Bolivian Torch, staat bekend als een van de krachtigste typen mescalinecactussen op aarde.

Het bevat grote hoeveelheden mescaline en andere alkaloïden en wordt erom geprezen dat het ongelooflijke spirituele ervaringen opwekt die gekarakteriseerd worden door sterke euforie en intense hallucinaties.

WAT IS DE CACTUS OF DE FOUR WINDS?

De Cactus of the Four Winds (Cactus de Los Cuatro Vientos) is een speciale soort mescalinecactus uit Zuid-Amerika die gekenmerkt wordt door een vierzijdige stam. Het bevat gigantische concentraties mescaline en andere alkaloïden, wat het sterke psychoactieve eigenschappen en gezondheidsvoordelen geeft.

Over de specifieke taxonomie van deze cactus wordt veel gediscussieerd. Veel onderzoekers verwarren het met een speciale soort van San Pedro, alhoewel bewijs aantoont dat het in feite een soort Bolivan Torch is.

GESCHIEDENIS

Echinopsis lageniformis forma quadricostata

De Cactus of The Four Winds heeft een speciale positie in de eeuwenoude culturen van Bolivia, Peru en Ecuador.

Vierzijdige cactussen zijn, vergelijkbaar met een klavertje vier, zeer zeldzaam en werden door vroeger sjamanen geprezen om hun potentie. Volgens de Italiaanse historicus Mario Polia waren de mensen die de Cactus of The Four Winds ontdekten grote sjamanen, of was het hun lot om zo te worden.

De vroegste referenties naar de cactus dateren van ongeveer 2.200 voor Christus. Volgens El Mundo Magico werden er bij opgravingen in Las Aldas, een groot archeologisch complex ongeveer 300km van Lima, Peru, sigaren ontdekt met restanten van de befaamde cactus.

Ook ander archeologisch bewijs, zoals tempelinscripties, keramische vazen en textiel van tot wel 1.200 voor Christus, toont de centrale rol van de cactus in spirituele ceremonies die gepraktiseerd werden door eeuwenoude pre-Inca-culturen, zoals de Chavin-cultuur.

EFFECTEN

Mescaline chemische formule

Wade Davis, een bekende etnobotanist en antropoloog, claimt dat de Cactus of The Four Winds “zo’n krachtige plant is dat het bewustzijn kan opheffen, lichaam tot geest kan transformeren, de hemel kan openbreken”.

De cactus bevat zeer hoge concentraties mescaline, wat meestal de algehele ervaring tijdens gebruik domineert. De effecten van de Cactus of The Four Winds beginnen meestal tussen de 30 en 120 minuten na inname.

Zoals gebruikelijk is bij het gebruik van mescalinecactussen, ervaren gebruikers in eerste instantie soms misselijkheid en moeten ze soms zelfs overgeven. Daarna volgt een grootse spirituele reis die afhankelijk van de dosis tussen de 8 en 16 uur kan duren.

Sterke mescalinetrips worden gekenmerkt door krachtige hallucinaties en extreem veranderde percepties van de realiteit. Gebruikers kunnen ook extreem sterke, bijna overweldigende fysieke euforie en veranderende levels van bewustzijn ervaren, van momenten van extreme helderheid tot onduidelijkere, snel veranderende gedachten.

Lagere dosissen brengen meestal mildere effecten teweeg, gekenmerkt door lichte hallucinaties en een warm fysiek gevoel dat sommigen vergelijken met het effect van MDMA. Wanneer het in kleine dosissen wordt genomen, biedt de mescaline in de Cactus of The Four Winds heel veel rust in je hoofd.