Blog
Magic Mushrooms vergemakkelijken het omgaan met de afwijzingen van het leven
1 min

Magic Mushrooms vergemakkelijken het omgaan met de afwijzingen van het leven

1 min
Research Shroomshop

Psychedelica zijn niet slechts een manier om high te worden. Ze kunnen mogelijk mensen helpen door een zware tijd in hun leven te komen, zoals een groeiende hoeveelheid onderzoek suggereert.

Ondanks de aanhoudende mythe dat psychedelica je hersenen verwoesten (omdat alles dat ze verandert van de norm wel slecht moet zijn!), wordt in onderzoek steeds vaker aangetoond dat ze het tegenovergestelde veroorzaken en nuttige hulpmiddelen zijn voor mensen die worstelen met psychische aandoeningen en onbalans. Dit geldt met name voor aandoeningen als PTSS, depressie en angst. Het meest recente onderzoek suggereert dat personen die psilocybine (de stof uit magische paddestoelen en truffels) gebruiken, beter kunnen omgaan met de afwijzingen van het leven.

DE REDENERING

Volgens het onderzoek, gepubliceerd in Proceedings of the National Academy of Science, zal het innemen van psilocybine invloed uitoefenen op de manier waarop de hersenen omgaan met sociale conflicten, waardoor het gemakkelijker de pijn en angst, die worden geassocieerd met afwijzing, te verwerken.

De onderzoekers lieten deelnemers een virtueel vangspelletje spelen, waarbij sommige deelnemers high waren op psilocybine, terwijl anderen een placebo ontvingen. Sommige deelnemers werden systematisch uit het spel gehouden, om ze uitgesloten te laten voelen.

Ontdekt werd dat de deelnemers die psilocybine gebruikten, de sociale steek van afwijzing minder scherp voelden dan de deelnemers met een placebo. De deelnemers met psilocybine voelden zich meer een met de andere deelnemers en ervoeren hun uitsluiting niet als een groot probleem.

DE GEVOLGEN

Hoewel het nieuws dat magic mushrooms gevoelens van eenheid creëeren niets nieuws is, zijn de gevolgen voor de behandeling van medische aandoeningen enorm. Voor de gemiddelde, gezonde persoon, kan het deze eenheid een gevoel van spiritualiteit en rust opwekken, waardoor welzijn wordt gestimuleerd. Voor mensen die lijden aan aandoeningen als depressie, kunnen deze effecten een levenslijn bieden als het gaat om in het reine komen met de onderliggende oorzaak van hun aandoening, wat helpt bij de verwerking. Het is natuurlijk geen geneesmiddel en moet nog worden getest in een therapeutische en klinische setting (dus neem niet aan dat dit een standaard oplossing is), maar het gevoel van eenheid zou mensen kunnen laten inzien dat er licht is aan het einde van de tunnel. Veel psychische aandoeningen kunnen voortvloeien uit eenzaamheid en het gevoel los te staan van de maatschappij, dus het aanbieden van een manier om dat gevoel van verbondenheid weer op te wekken in de vorm van magische paddestoelen kan net die opstap zijn waar de wetenschap naar op zoek was.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken