Blog
Niwa: De Toekomst Van De Kweekkast
1 min

Niwa: De Toekomst Van De Kweekkast

1 min

Is deze nieuwe kweekkast voor "groenten" de toekomst voor indoor cannabis teelt?

Niwa is het geesteskind van Javier Morillas, een Spaanse ingenieur, die het helemaal zat was om toe te kijken hoe verse groenten vanuit zijn woonplaats werden verscheept, terwijl de meeste voedingswaarde verloren was gegaan tegen de tijd dat ze de consument bereikten. Deze frustratie inspireerde hem tot het ontwerpen van een goedkope, efficiënte, volledig geautomatiseerde, nieuwe generatie kweekkast, die ervoor zorgt dat verse, eenvoudig te kweken producten door iedereen thuis kunnen worden gekweekt. En uiteraard kan dit allemaal worden aangepast voor de marihuanateelt!

En revolutie voor de binnenteelt

Wat onze aandacht heeft getrokken, hier bij Zamnesia, is het niveau van interactiviteit en controle die Niwa te bieden heeft. Allereerst, is het een volledig geautomatiseerd hydroponic systeem. Dit betekent dat de verlichting, temperatuur, bewatering en voeding allemaal worden geregeld door Niwa's 'slimme' software. Hoewel dit onaantrekkelijk kan klinken voor personen die gewend zijn aan ultieme handmatige controle, moet je eerst even verder lezen voor je afhaakt. Niwa verstuurt real-time feedback over al deze factoren naar je telefoon, zodat je alles kan beheren en eventueel kan aanpassen. Dit betekent niet alleen dat je nog steeds de volledige controle hebt over je teelt, het betekent ook dat je voor je planten kan zorgen als je op pad bent, of op vakantie! Daarnaast lijkt het erop dat Niwa ook kan worden ingericht met een camera, die ook wordt gelinkt aan de App op je telefoon, dus je kan letterlijk zien hoe je toppen zich ontwikkelen.

Waar zit het addertje?

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. In dit geval is de Niwa nog niet getest. Recentelijk is er een crowd-funded Kickstarter campagne afgerond en nu worden er bestellingen aangenomen en de productie is gestart. Hiermee wordt natuurlijk niet beweerd dat de Niwa zijn beloftes niet waarmaakt; er is alleen nog geen kans geweest om te testen!

En dan is er nog het feit dat de meeste gebruikers hun Niwa een beetje aan moeten passen om cannabis te kweken. De Niwa heeft bijvoorbeeld heldere ramen, zodat je je groenten kan zien. De meeste cannabis kwekers zullen dit waarschijnlijk willen bekleden met reflecterende mylar, om de blootstelling aan licht te maximaliseren. Andere zaken zullen wellicht ook nog aan de orde komen, zoals verlichting en de controle van de geur.

We willen echter wel zeggen dat de Niwa er veelbelovend uitziet en als je zelf bereid bent enige aanpassingen te doen, kan het een perfecte kweekkast zijn voor de hobbyist. Het is er zeker een om in de gaten te houden. Wie weet wordt het een succes en kan het als inspiratie dienen voor een heleboel nieuwe, cannabis gerelateerde technische snufjes!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken