Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

De Salvia Experiental Schaal

De Salvia Experiental is een schaal met zes niveaus die ontworpen is om de intensiteit van een Salviatrip mee te beoordelen. De zes letter van het acroniem S.A.L.V.I.A. komen overeen met de oplopende niveaus van intensiteit, één tot en met zes. 

Niveau 1: Subtiele effecten

Net als een zacht klopje op je schouder of een zacht geluid op de achtergrond zijn de effecten van Salvia op S-niveau nog maar net voelbaar, milder kan het niet worden. Het gevoel van een niveau 1 trip lijkt op het gevoel dat je krijgt wanneer je ontspannen en diep of heel gefocust ademhaalt.

Niveau 2: Andere waarneming

Op dit niveau zijn gedachtepatronen en zintuiglijke indrukken duidelijk anders dan normaal. Muziek kan rijker en voller klinken en de gebruiker kan op dit niveau met gemak details in kleuren en texturen onderscheiden. De ‘aura’ in de ruimte rondom de gebruiker kan er anders uitzien, misschien groter of kleiner, en het geheugen kan beïnvloed worden. De trip op dit niveau lijkt op het gevoel dat je krijgt van het roken van marihuana. 

Niveau 3: Lichte Visionaire Staat

Zoals de naam van het niveau al doet vermoeden, ervaart de gebruiker op dit niveau lichte visoenen, auraal en visueel. Deze effecten kunnen lijken op ‘minihallucinaties’ die gecreëerd worden door hypnagogische verbeelding, die iedereen ervaart vlak voor het inslapen. Veelvoorkomende visuele hallucinaties zijn: pulserende en zich herhalende geometrische figuren, fractaalpatronen, roosterpatronen en andere abstracte combinaties van kleuren en vormen. Op dit niveau hebben gebruikers nog een stevige grip op zichzelf en hun realiteit. Deze visuele hallucinaties worden ervaren als beelden die aan hen voorbijtrekken.

Niveau 4: Vitale Visionaire Staat

Een persoon op dit niveau ervaart dezelfde visuele en auditieve hallucinaties als iemand op niveau 3, maar dan wel voller, concreter en langer durend. In plaats van tweedimensionale figuren en vormen kan hij met zijn ogen dicht taferelen en driedimensionale visuele hallucinaties zien, en wanneer hij zich zonder afleiding concentreert, kunnen deze taferelen zich zo uitbreiden dat ze het bewustzijn van de gebruiker vullen. Ervaringen op niveau 4 kunnen complex en coherent genoeg worden om verhaallijnen te kunnen waarnemen en hallucinatoire landschappen te kunnen ontdekken. Het is alsof je de droom ‘binnengaat’ die je op niveau 3 hebt gezien.

Reizen naar andere dimensies, ontmoetingen met buitenaardse wezens of andere complexe levensvormen, visioenen van dieren en insecten (sommige mensen zeiden dat ze het gevoel hadden alsof ze in een of andere diersoort veranderden) en uitzinnige en kleurrijke landschappen zijn niet ongebruikelijk. Op dit niveau zou de gebruiker achterover moeten gaan zitten, ontspannen, de lichten dimmen, de ogen sluiten en de visuele hallucinaties die dan optreden toestaan om zich te vormen en hem de wereld van Salvia in te leiden.

Niveau 5: Immateriële existentie

Naarmate de gebruiker tijdens een Salviatrip de verschillende niveaus van intensiteit doorloopt, wordt zijn ‘tripomgeving’ (de wereld die hij hallucineert) sterker en meer solide naargelang de zintuiglijke omgeving en de oude realiteit wegglijden. Het punt waarop de tripomgeving zo sterk wordt dat het zowel de zintuiglijke omgeving als het bewustzijn overrompelt, is het punt waarop niveau 5 begint.

Hoewel de gebruiker op niveau 5 nog steeds voor zichzelf kan denken en zich van zichzelf bewust kan blijven, is de wereld om hem heen hem volledig uit handen genomen en veranderd in een voortdurend transformerende projectie van zijn onderbewuste gedachten en gevoelens, en bouwt hij voor zichzelf een droomwereld op waarin geen ruimte is voor de ‘echte’ wereld van buiten. Op dit niveau voeren gebruikers gesprekken met zichzelf of met goddelijke wezens, ervaren ze bewustzijnsveranderende gedachten en toestanden, en een gebrek aan controle over hun gedachten. Sommige mensen raken het bewustzijn van hun eigen lichaam en de fysieke wereld compleet kwijt.

Egoverlies, of het verlies van het zelfbewustzijn, komt nu dichterbij en zorgt ervoor dat mensen een ‘samensmelting’ en ‘eenwording’ met ander objecten of mensen in hun wereld ervaren. Als een gebruiker dit niveau bereikt, express of per ongeluk, zonder dat een tripsitter aanwezig is, zullen ze diep in de problemen komen. Een compleet gebrek aan bewustzijn in combinatie met blind rondwandelen kan vele soorten verwondingen tot gevolg hebben. Elke interactie met mensen uit de buitenwereld is absoluut onmogelijk. Dit niveau wordt, mits op de juiste manier bereikt, door Salviagebruikers als een doel gezien.

Niveau 6: Amnesische Effecten

Op het zesde, tevens laatste en hoogste niveau, heeft men het ego totaal verloren en is het niet meer mogelijk om iets van de ervaring als herinnering op te slaan. De gebruiker kan vreemde gezichtsuitdrukkingen vertonen, onverstaanbare woorden en geluiden uitstoten, rondlopen en dingen omverstoten of juist helemaal stil zitten en geen geluid maken. De gebruiker zelf is er zich helemaal niet van bewust dat hij in een Salviatrip zit en weet zelfs niet eens meer wie hij is.

Op dit niveau moet de tripsitter extra alert zijn, zeker als de gebruiker in een staat is waarin hij zichzelf pijn kan doen of verwonden, zonder in de gaten te hebben wat hij heeft gedaan en zonder enige pijn te voelen. Op dat moment kan het ook handig zijn om op een of andere wijze een verslag bij te houden van de gebeurtenissen, want meestal kan de gebruiker zich naderhand niets meer herinneren van de ervaring (als ze zich op het moment zelf al bewust waren). Aangezien de herinnering aan de trip verloren gaat en de trip niet als aangenaam wordt ervaren, proberen de meeste gebruikers, ook zware gebruikers, op niveau 5 te blijven. Dit niveau wordt immers als het meest bevredigend ervaren.

GERELATEERD ARTIKEL
Waarom Ga Je Van Salvia Zo Verschrikkelijk Trippen?

Salvia is een extreem sterk atypisch hallucinogeen middel. Het is bekend vanwege de vaak verwarrende en intense trip.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Salvia producten