Hoe Je Een Driegangen-Cannabis-Menu Maakt


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisRecepten

Koken met cannabis


Een smakelijk driegangenmenu compleet met voorgerecht en een verrukkelijk nagerecht is al helemaal geweldig. Maar jezelf en je vrienden verwennen met een driegangen-cannabis-menu, bereid met perfect passende marihuana soorten, is een traktatie van een heel ander niveau, en niet alleen voor de smaakpapillen!

Wat dacht je ervan om de volgende speciale gelegenheid te vieren met een smakelijk driegangenmenu dat verrijkt is met de toegevoegde waarde van kruidige, goede marihuana? Hierbij presenteren we enkele eenvoudige recepten voor een complete cannabis maaltijd bestaande uit een voor-, hoofd-, en verrukkelijk nagerecht die je smaakpapillen prikkelen en je lichaam strelen met een geweldige buzz. Mocht er geen speciale gelegenheid zijn om te vieren, bedenk dan dat dit verfijnde driegangenmenu met cannabis ook een gewone dag tot feestdag maakt!

VOORGERECHT: CANNABIS TOMATENSOEP

Cannabis tomatensoep

Bijna iedereen is verzot op tomatensoep. Met name als het zo romig is als deze! We garneren de soep met sjalotjes of verse basilicum om het mooi af te maken. Tip: De tomatensoep gaat zeer goed samen met een gegrilde kaassandwich, voor het geval je alleen de soep wilt maken.

INGREDIËNTEN - TOMATENSOEP

  • 1 Blik Tomatenblokjes
  • 20ml Canna-olie
  • 1 Middelgrote Ui, Fijngesneden
  • 950ml Groente- of Kippenbouillon
  • 225ml Halfvolle Room
  • Zout (Zeezout) En Vers Gemalen Peper

Garnering:

  • 8 Verse Basilicumblaadjes of 2 Sjalotjes, fijngesneden
  • 4 Eetlepels Gesneden Mozzarella

BEREIDINGSWIJZE - TOMATENSOEP

1. Verhit de Canna-olie in een middelgrote pan op een gematigd vuur. Voeg de fijngesneden uien toe en laat ze voor 6-7 minuten sauteren, blijf regelmatig roeren tot de uien glazig zijn geworden.

2. Voeg nu de tomaten en de groente- of kippenbouillon toe. Verwarm de soep enkele minuten terwijl je af en toe roert. Voeg de halfvolle room toe en breng de soep met peper en zout op smaak. Laat de soep op een laag vuurtje 15-20 minuten lekker pruttelen, roer af en toe totdat de soep goed warm is. Draai het gas uit en laat de soep enkele minuten afkoelen.

3. Giet de soep in een blender of voedselverwerker en pureer het. (Als je een staafmixer hebt, kun je de soep in de pan laten bij het pureren.)

4. Na het pureren doe je de soep weer in de pan en warm je deze vervolgens weer op, op gematigd vuur, tot de soep de juiste temperatuur heeft om te worden opgediend.

5. Strooi wat stukjes mozzarella over de soep en garneer het met de sjalotjes of basilicum voordat je het gerecht opdient.

AANBEVOLEN SOORTEN - TOMATENSOEP

Voor de Canna-olie die je gebruikt bij de bereiding van deze soep bevelen we deze twee excellente soorten van harte aan.

  • Critical Mass - heeft een lekkere old school smaak met precies genoeg kruidigheid.
  • Afghani Gold - de heerlijke fruitige, zoete en aardse smaken laten zich bijzonder goed combineren met de tomatensmaak.

HOOFDGERECHT: CANNABIS SPAGHETTI MET RUCOLA EN PESTO

Spaghetti met pesto en cannabis

Deze super lekkere pastaschotel is een uitstekend hoofdgerecht. Het is zowel smakelijk als verzadigend, maar toch licht waardoor het niet te vullend is. We maken het extra lekker met verse rucola die we deels voor de pesto gebruiken, en deels als garnering om de schotel af te maken.

INGREDIËNTEN - SPAGHETTI MET RUCOLA EN PESTO

(4 Porties)

  • 500g Spaghetti
  • 120g Verse Rucola, 1 Bosje Baby Rucola
  • 20ml Canna-olie
  • 120ml En Een Extra 2 Eetlepels Extra Vierge Olijfolie
  • 4 Teentjes Knoflook
  • 1⁄2 Theelepel Zout (Zeezout of Kosher Zout)
  • 1⁄4 Theelepel Versgemalen Zwarte Peper
  • 60g Walnoten
  • 25g Versgemalen Parmezaanse Kaas, En Een Beetje Voor Eroverheen

BEREIDINGSWIJZE - SPAGHETTI MET RUCOLA EN PESTO

1. Breng een flinke pan met ruim water en wat zout aan de kook voor de spaghetti.

2. Doe 120gr rucola, samen met de knoflook, walnoten, zout en peper in een voedselverwerker en pureer het. Laat de voedselverwerker draaien en voeg 1⁄2 kopje olijfolie en de Canna-olie toe om de pesto af te maken. Als de pesto klaar is, roer je de Parmezaanse kaas erdoor en laat je het even staan.

3. Kook de spaghetti gaar. Dit duurt meestal 8-10 minuutjes.

4. Gebruik een vergiet om de spaghetti af te gieten en doe het weer in de pan, maar niet op het vuur. Meng nu de pasta en de pesto met de baby-rucola.

5. Doe de pasta op 4 borden en gebruik de resterende 2 eetlepels olijfolie om die over de porties te sprenkelen. Maak elk bord af door er nog wat Parmezaanse kaas over te strooien.

AANBEVOLEN SOORTEN - SPAGHETTI MET RUCOLA EN PESTO

  • Kosher Tangie Kush: De fantastische fruitige smaak en de Kushy ondertonen van de Kosher Tangie Kush lenen zich uitstekend voor deze pastaschotel!
  • OG Kush: De krachtige OG Kush met haar excellente smaak is precies de juiste soort voor ons hoofdgerecht.

NAGERECHT: MARIHUANA TIRAMISU

Marihuana tiramisu

Een verrukkelijke tiramisu is een droom-nagerecht! Het is een soort taart, maar dan gecombineerd met zachte room en afgemaakt met een beetje espresso. Deze Italiaanse klassieker is een perfecte afsluiter van ons driegangenmenu met cannabis! Onze Marihuana Tiramisu is niet alleen zalig, het is ook nog eens eenvoudig te maken, omdat er geen oven aan te pas komt.

INGREDIËNTEN - MARIHUANA TIRAMISU

(8-10 porties)

  • 600ml Sterke Koffie Op Kamertemperatuur
  • 180ml Stevige Marihuana Room, Koud
  • 6 Grote Eierdooiers
  • 135ml Donkere Rum
  • 22ml Espresso Poeder
  • 2 Eetlepels Vanille-extract
  • 133g Suiker
  • 18g Tafelzout
  • 700g Mascarpone (Gekoeld)
  • 400g Lange Vingers (Ca. 40-60 stuks)
  • 25g Cacao in een Theelepel
  • 45g Pure Of Melkchocolade

BEREIDINGSWIJZE - MARIHUANA TIRAMISU

1. Neem een grote schaal en meng daarin de koffie, espressopoeder, het vanille-extract en de 75ml rum, en ga door met roeren totdat de espresso is opgelost. Zet de schaal weg.

2. Doe de eierdooiers in een grote schaal en klop ze tot een gladde massa. Voeg nu het zout en de suiker toe en kluts het met een garde door elkaar tot het mengsel bleekgeel is. Neem de 60ml rum en voeg die langzaam roerend toe. Tot slot doe je de mascarpone erbij en blijf je het mengsel kloppen met de garde totdat je een gladde, klontvrije massa hebt.

3. Pak nog een grote schaal, doe de marihuana room erin en klop vervolgens krachtig door totdat de room begint op te stijven. Neem vervolgens een rubberen spatel en voeg een derde van de geslagen room toe aan het mascarpone-mengsel om die luchtig te maken. Doe de overgebleven opgeklopte room bij de mascarpone en roer het totdat je geen witte strepen meer ziet.

4. Doe ongeveer de helft van de lange vingers in het koffiemengsel en laat ze even weken, haal ze er snel weer uit en leg ze op een bakplaat of een stuk bakpapier. Zorg ervoor dat je de lange vingers niet verzuipt. Laat ze slechts een beetje van het koffiemengsel opzuigen zodat ze wel een jasje aan hebben, maar niet totaal doorweekt zijn. Verspreid de lange vingers als een enkele laag over de bakplaat. Je kunt er gerust een paar breken om de lege plekjes mee op te vullen.

5. Neem de helft van de mascarpone en verdeel het met een rubberen spatel over de laag lange vingers. Zorg ervoor dat je dit gelijkmatig doet, en vergeet de hoeken en randen niet. Doe 2 eetlepels cacao in een kleine zeef en strooi het over de Mascarpone.

6. Voor de volgende laag ga je door met het dompelen van de overgebleven lange vingers in het koffiemengsel, die je vervolgens weer op de bakplaat legt. Verspreid de mascarpone er weer overheen en verdeel de cacao. Als dat gedaan is, neem je een stuk plasticfolie, bedek je de tiramisu en laat je het minstens 6 uur in de koelkast staan voordat je het opdient. Mocht er iets van over blijven, dan kun je dat in een luchtdicht bakje maximaal vijf dagen in de koelkast bewaren.

AANBEVOLEN SOORTEN - MARIHUANA TIRAMISU

  • Choco Candy: Choco Candy met haar verrukkelijke chocolade aroma smaakt alsof het voor ons doel gemaakt is, en is een perfecte soort voor onze marihuana tiramisu.
  • Peyote Cookies: Peyote Cookies is eveneens een fantastische soort die een lekker koffie-aroma met een vleugje vanille heeft. Het is gewoon een toetje op zich! Echt helemaal geweldig om in onze fantastische marihuana tiramisu te verwerken!

 

         
  Georg  

Geschreven door: Georg
Georg, gevestigd in Spanje, is een geek die veel tijd besteedt aan zijn computer maar ook aan zijn tuin. Met een vurige passie voor het kweken van cannabis en het onderzoeken van psychedelica, is Georg helemaal thuis in alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Gerelateerde Producten