Blog
Cannabis Koekjes
1 min

Vind Je ‘Hogere’ Roeping Met cannabis Koekjes

1 min
Headshop Producten Recepten Seedshop

Cannabutter is het beste ‘geheime ingrediënt’ waarmee je je kookkunsten een extra dimensie geeft. Probeer dit recept voor choco-kokosnoot repen eens uit en deel het met je gelijkgestemde vrienden.

Bakken met cannabis kan een gepassioneerde en creatieve manier zijn om je canna-obsessie tot uiting te brengen. Wees alleen voorzichtig met wie je je bakgeheim en het eindresultaat deelt.

Een 74-jarige inwoner van Bloomington Indiana, die bekend staat als “Mr Jones” en trouwe bezoeker is van de St. John’s Apostle Catholic Church, kwam hier achter toen hij zijn geheime recept met zijn medeparochianen deelde. Verschillende mensen uit de kerkgemeenschap, tussen de 12 en 70 jaar oud, belandden in het ziekenhuis met klachten over loomheid en misselijkheid na het eten van de bijdrage die Mr Jones voor de collecte had ingediend. Ze hadden niets geks aan smaak van de koekjes gemerkt behalve dat ze een beetje ‘zoutig’ waren.

Jones werd er van beschuldigd dat hij zijn zelfgemaakte koekjes bekleed had met een laagje cannabis. Jones zelf ontkende dat hij iets ‘illegaals’ aan zijn brouwsel heeft toegevoegd, hoewel alle gemeenteleden positief waren getest op cannabis en de politie een oranje pot met marihuana-olie capsules in zijn huis had gevonden. Jones gaf zichzelf aan nadat een arrestatiebevel tegen hem was uitgegeven. De gemeenschap ‘bidt voor alle betrokkenen’ aldus priester Daniel Mahan van de kerk.

Man Church cookies

BAKKEN VOLGENS DE MR JONES METHODE

Zo lang degenen voor wie je bakt weten wat ze te wachten staat, is bakken met cannabis een daad van het hart en een zeer gewaardeerd gebaar. Het is ook nog eens erg makkelijk als je goed voorbereid bent en een beetje geoefend hebt. Dit recept staat garant voor choco-canna heerlijkheid.

BENODIGDE INGREDIËNTEN

½ kop (120g) cannaboter of ingrediënten en materiaal om het zelf te maken
1 pakje (2 kopjes/480g) chocolade pastilles
1 pakje (2 kopjes/480g) marshmallows
1 theelepel vanille extract
1 kop (240g) gehakte walnoten
2 kopjes (480g) kokosnoot rasp
1 sauspan
1 vel bakpapier

Smelt de cannaboter en de chocolade pastilles in een zware sauspan op halfhoog vuur tot het geheel glad en crème-achtig is. Voeg de vanille toe en schep de marshmallows en de walnoten erdoor heen.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en bedek het papier geheel met kokosnoot rasp. Giet je chocolade mengsel in twee naast elkaar liggende repen over de rasp. Strooi tenslotte de rest van de kokosnoot rasp over de chocolade repen heen.

Zet de pan in de koelkast tot de repen stevig zijn (ongeveer een uur) en snijd de repen in plakken van een paar centimeter.

 

         
  Marguerite Arnold  

Geschreven door: Marguerite Arnold
Met jaren van schrijfervaring op zak besteed Marguerite haar tijd aan het onderzoeken van de cannabis industrie en de ontwikkelingen van de legalisatie-beweging.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Headshop Producten Recepten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken