Blog
De Verschillen Tussen Cannabis Concentraten En Toppen
3 min

De Verschillen Tussen Cannabis Concentraten En Toppen

3 min
Blog Cannabis

Het roken van een spliff, lurken aan een waterpijp en genieten van een blunt waren altijd de standaard methodes voor de gemiddelde stoner. Tegenwoordig geven zowel recreatieve als medicinale gebruikers de voorkeur aan vape- of dab concentraten. We onderzoeken waarom extracten hard op weg zijn populairder te worden dan old-school cannabis toppen.

CANNABIS CONCENTRATEN: DE KEUZE VAN DE NIEUWE GENERATIE

Er was eens een tijd waarin de gemiddelde, fatsoenlijke stoner alleen maar een vette, goed gedraaide joint nodig had om high te worden. De huidige generatie recreatieve gebruikers geeft echter de voorkeur aan steeds sterkere extracten. Een dab rig, vaporizer, stormaansteker, chique glaswerk en/of een stoere vape pen behoren tot het standaard arsenaal van de eigentijdse stoner.

Kleverig, groen kruid en een pakje lange vloei behoren nog steeds tot de uitrusting van de meerderheid van de cannabis gebruikers. Maar de 21e eeuw heeft de trend van legalisatie gestart en de daaropvolgende segmentatie van de cannabis markt. Tegenwoordig kunnen consumenten van cannabis grofweg in twee categorieën worden ingedeeld: recreatieve en medicinale gebruikers.

Beiden kunnen weer verder worden onderverdeeld in consumenten van concentraten en consumenten van gedroogde toppen. In geen van de groepen wordt het ander uitgesloten, maar de meesten geven wel de voorkeur aan het een of het ander.

Volgens veel recente polls en data staat gedroogde cannabis nog steeds bovenaan als het gaat om het meeste gewilde wiet product. Maar concentraten worden steeds populairder, bij zowel medicinale als recreatieve gebruikers, dus extracten staan op de tweede plaats. Het is niet moeilijk voor te stellen dat cannabis concentraten in de nabije toekomst vaker worden gebruikt dan gedroogd plantenmateriaal.

DE KLEVERIGE DETAILS VAN CANNABIS CONCENTRATEN

DE KLEVERIGE DETAILS VAN CANNABIS CONCENTRATEN

Als je niet zeker weet wat een concentraat precies is, lees dan snel door. Alle cannabis concentraten zijn extracten of harsen van de toppen of het bladmateriaal van de cannabisplant. De extractie methodes, purging processen en productnamen zijn te uitgebreid om in een enkele blog te bespreken. Daarom richten we ons op de heetste, meest populaire concentraten. Om een goed beeld te vormen, hoef je slechts aan kleverige, gestolde trichomen te denken.

De kleuren en consistenties van concentraten kunnen enorm verschillen en variëren van helder, amberkleurig boomsap tot bruine/zwarte smurrie en buskruit-achtige korrels. Hashish is het originele, old-school concentraat en is nog steeds wereldwijd populair. Olie, wax, tincturen, rosin, shatter en crystal zijn hoogwaardige concentraten die je in de beste cannabis clubs/dispensaria kunt tegenkomen.

KRACHT

Als het om de kracht gaat, wordt de gedroogde cannabis top altijd verslagen door concentraten. Door toppen te verwerken tot zuivere hars, ontkom je niet aan bizar hoge cannabinoïde niveaus. Hoogwaardige shatter of rosin bevat 50%-75% THC. Op dezelfde manier kunnen CBD extracten bijna zuiver zijn of een mix bevatten van zowel THC als CBD.

Recreatieve consumenten kunnen gigantisch high worden met slechts een enkele dab of vape. Patiënten kunnen echter verlichting ervaren met minimale, of zelfs zonder, psychoactieve effecten.

GERELATEERD ARTIKEL
Dabben Vs. Verdampen: Gezondheid, Efficiëntie, Prijs en Draagbaarheid

Dabben en verdampen zijn tegenwoordig twee effectieve en goede manieren om high te worden. Beide methoden hebben hun eigen specifieke...

AROMA EN SMAAK

CANNABIS: AROMA EN SMAAK

In tegenstelling tot de concurrentie, moeten we nog een concentraat ontdekken dat net zo lekker ruikt als de beste connaisseur toppen. "Live" extractie technieken lijken het meest veelbelovend te zijn als het gaat om het behouden van het volledige profiel van de cannabinoïden en de terpenen. In de VS wordt momenteel geëxperimenteerd met het onttrekken van rosin uit verse, natte cannabis toppen. Maar dit is nog steeds een niche industrie. Daarnaast is het eindproduct nog veel duurder dan andere concentraten.

Sauce is ook een gloednieuw en interessant concentraat. Het wordt gemaakt van THCA kristallen en er wordt gemeld dat Sauce het wel eens helemaal zou kunnen zijn. Omdat wordt gepronkt met een maximale geur, smaak en een fenomenale kracht, klinkt het in elk geval veelbelovend. Maar we moeten het natuurlijk eerst proberen voordat we de eigenschappen van dit trendy concentraat kunnen bevestigen.

VERSCHILLENDE MANIEREN OM CANNABIS CONCENTRATEN TE CONSUMEREN

VERSCHILLENDE MANIEREN OM CANNABIS CONCENTRATEN TE CONSUMEREN

Dabbing en verdampen zijn ongelooflijk populair en behoeven dus ook geen verdere uitleg. Maar het gebruik van tincturen en het eten van edibles nemen eveneens toe, vooral onder medicinale cannabis consumenten. Voor degenen die vanwege hun aandoening niet kunnen roken, kunnen edibles en tincturen de beste optie zijn.

Dankzij verbeteringen in de labeling, is accuraat doseren veel gemakkelijker geworden. Wanneer je twijfelt, consumeer je een halve dosis en wacht je een uur voordat je nog meer gebruikt. Dit is een goede vuistregel. Uiteraard hebben we het hier niet over zelfgemaakte "spacecakes".

GEEN PLANTENMATERIAAL

CBD-rijke medicatie, in de vorm van gedroogd plantenmateriaal, is wellicht niet voor elke patiënt geschikt. Voor sommige medicinale cannabis patiënten is elke vorm van roken uit den boze. De puurheid van wiet concentraten, die voldoen aan een professionele standaard, maakt een fijne dab of vape een haalbare behandeling voor velen. De recreatieve gebruiker heeft hiermee trouwens een zeer aantrekkelijke, one-hit ticket naar het paradijs in handen.

Groen plantenmateriaal kan ruw zijn voor de longen. Concentraten zijn echter veel milder, mits de dosis van het concentraat niet buitensporig is of vermengd met chemicaliën. En ze zorgen voor een veel sterker effect dan alles wat je zelf zou kunnen draaien.

GERELATEERD ARTIKEL
Wat Is De Beste Manier Om Medicinale Cannabis Te Gebruiken?

Laten we kijken wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende manieren om medicinale cannabis te consumeren. Lees dit artikel zodat...

HET JUISTE CANNABIS CONCENTRAAT VOOR JOU

HET JUISTE CANNABIS CONCENTRAAT VOOR JOU

Voor medicinale gebruikers is het een zaak van wat het beste werkt. Het gebruik van toppen of concentraten is niet het enige dilemma. Het draait natuurlijk om het medicinale effect. Tincturen, die onder de tong worden gedruppeld, kunnen in zo'n twintig minuten effectief zijn. Maar met edibles kan het wel één of twee uur duren voordat de effecten merkbaar zijn.

Een vaporizer gebruiken, gevuld met CBD-rijke toppen, kan al in vijf minuten effectief zijn. Daarnaast zijn toppen veel goedkoper dan concentraten, waardoor gebruikers niet ernstig beperkt worden door de prijs.

Recreatieve gebruikers in goede gezondheid hebben veel meer vrijheid om te experimenteren met alle vormen van cannabis, van toppen tot THCA kristallen die bijna 99% puur zijn. Het komt neer op je persoonlijke voorkeur. Ook tolerantie, of het gebrek eraan, kan een factor zijn. Ken je grenzen. Sommigen hebben absoluut geen behoefte om met concentraten te spelen.

Een aantal van de allerbeste soorten, zoals Girl Scout Cookies en Gorilla Glue, kunnen een THC percentage bevatten van 25+%. Maar misschien wil je gewoon genieten van een lekkere, vette spliff en wat heerlijke, ouderwetse Skunk #1 toppen en interesseert het je verder helemaal niets.

Ga jij voor concentraten of pure toppen?

  Top Shelf Grower

  Geschreven door: Top Shelf Grower
  Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

  Ontdek onze schrijvers

  Read more about
  Blog Cannabis
  Search in categories
  or