Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

De trip begint

De start

Afhankelijk van de dosering, de wijze van toedienen (kauwen, doorslikken, het drinken van de thee…), de maaginhoud en diverse andere factoren, zal je de eerste symptomen voelen na tien minuten tot een uur. Sommige mensen vinden deze periode verontrustend, anderen genieten ervan. Je zult misschien wat duizeligheid ervaren, wat onlogisch denken en wellicht een vleugje angst, dit zijn allemaal tekenen van een naderende trip naar het binnenste van je geest. "Voel je het al?" Dit is waarschijnlijk een vraag die nu vaak gesteld wordt en waarschijnlijk weet je het antwoord niet. Word niet ongeduldig, geef de paddo's en je lichaam wat tijd om aan elkaar te wennen. Dit is vermoedelijk het laatste moment om nog eens extra te controleren of je de deuren op slot hebt gedraaid en je mobiel hebt uitgezet.

Misselijkheid

Veel mensen noemen een zekere mate van lichamelijke klachten in dit stadium. Immers zijn rauwe champignons niet bedoeld voor consumptie door de mens. Je zult wat lichte misselijkheid kunnen ervaren, soms met wat rillen. Het beste wat je kunt doen is gaan liggen en wachten tot je maag klaar is met verteren van het spul. Hoe minder je beweegt en hoe minder je hebt gegeten in het uur voor het nemen van paddo's, hoe beter. Als je het gevoel hebt dat je moet braken, probeer dan tenminste 45 minuten te wachten, dan is de misselijkheid waarschijnlijk voorbij. 

Omdat trippen energie kost, zelfs als het alleen in je hoofd gebeurt, is het misschien een goed idee om wat suikers tot je te nemen. Het eten van wat fruit of het drinken van wat vruchtensap vermindert het risico op een koud gevoel, wat onaangenaam kan zijn tijdens de ervaring.

De eerste momenten

Sluit je ogen en begin met ontspannen…. Zodra je weg drijft, zal je misschien lichte visioen en hallucinaties ervaren. Ongeveer een uur na het innemen zul je het echte werk ervaren. Kleuren worden meer helder, patronen meer complex, wees niet verbaasd als je ergens een regenboog ziet… Geluiden worden intenser en al je zintuigen worden blootgesteld aan nieuwe sensaties. 

Aangezien je hersenen moeten wennen aan deze nieuwe situatie, kan je last hebben van stijve momenten waarin mentale obstakels worden doorbroken. Soms kan het voelen of je met en been daar en een been in deze wereld staat. Dit kan leiden tot enige verwarring, vooral als je het voor de eerste keer ervaart, Maak je geen zorgen, het is de natuurlijke loop van de psychedelica.

Deze fase van de trip kan een persoonlijk, emotioneel karakter hebben. Je gedachten kunnen afdrijven naar herinneringen en gevoelens en mogelijk ook problemen. Je zult misschien opnieuw zaken gaan overpeinzen die duidelijk leken. Plezier, geluk en overweldigende liefde kunnen zich gemakkelijk mengen met een religieuze ervaring, maar ook met donkere gevoelens zoals angst en depressie, dit hangt allemaal af van de gemoedstoestand voorafgaand aan het nemen van de paddo's.

Slechte paddo trip

Als je een hogere dosering hebt genomen, dan is dit wellicht het moment dat je nadenkt over je manier van leven, je relatie met de samenleving, het milieu enzovoorts. doe je best om niet te diep in te gaan op negatieve gevoelens omdat ze wellicht een slechte trip opleveren. Piekeren over angsten, mogelijke onzekerheid en spijt, leiden meestal tot paniek. Paniekgevoelens lopen gemakkelijk uit de hand en dan zit je in een vicieuze cirkel die niet makkelijk doorbroken wordt. Wees niet bang voor de legende over vliegen. Het is een mythe, dat mensen onder invloed van psychedelische drugs denken dat ze kunnen vliegen, ze doen het wel, maar alleen binnen hun gedachten. Zelfs de hoogste dosis van paddo's, LSD of mescaline, zorgt er niet voor dat je vergeet wat zwaartekracht is en wat er gebeurt met diegenen die het proberen te trotseren. Je zal niet plotseling denken, dat je een vogel of een engel bent. Als je denkt dat er een slechte trip komt, probeer dan wat ondersteuning te zoeken bij je begeleider, als je er eentje hebt. 

Zelfs een slechte trip kan een goede ervaring zijn (hoewel niet prettig) wanneer hij over is. Het innemen van hogere doseringen paddo's gaat meestal over het verruimen ven je horizon en de grenzen van je bewustzijn verleggen en deze zaken zijn niet altijd gemakkelijk. Probeer ermee om te gaan als een leer ervaring, eentje die ervoor zorgde dat je jezelf beter hebt leren kennen. Ervaren gebruikers zijn soms in staat een slechte trip te controleren, door de ervaring de juiste kant op te duwen, vaak met hulp van de begeleider of door het doen van wat simpele, alledaagse activiteiten. Neem een douche, wandel wat rond, doe wat klusjes in huis. Zolang je deze veilig kan doen kan het je helpen je donkere gevoelens te overwinnen. Omgaan met een slechte trip heeft te maken met je confortabel voelen in een ontspannen, aangename omgeving. Nu uit gaan onder vreemden is zeker niet verstandig om te doen.