Psychedelica In Microdoseringen: Wanneer Minder Meer Is


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogPsychedelicaWetenschap

Psychedelica In Microdoseringen: Wanneer Minder Meer Is


Het gebruik van hallucinogenen is een geweldige manier om een reis te maken in je geest, te reflecteren op jezelf en je spiritualiteit te verdiepen. Nieuwe onderzoeken suggereren echter een veel praktischere toepassing.

Wanneer je denkt aan het trippen op paddo's of andere psychedelica, denk je aan het retinale circus, levendige mentale beelden en het ontdekken van de dieptes van het interne universum. En dit is natuurlijk wat er gebeurt als je een grote dosis neemt. Maar wat nu duidelijk wordt, is dat er een hele nieuwe dimensie aan praktische toepassingen voor de hand ligt, als ze worden gebruikt in sub-tripping doseringen: Microdosering.

Microdosering draait om het gebruik van hele kleine hoeveelheden hallucinogenen, onder de psychedelische drempel. Tegelijkertijd ga je gewoon door met je gebruikelijke dagelijkse activiteiten. Deze doseringen zijn zo klein dat ze sub-perceptueel zijn, wat inhoudt dat ze het functioneren van het ego niet remmen en je ook niet in de diepten van je geest storten. Dit maakt het veel gemakkelijker om dingen te doen die normaal niet worden geassocieerd met het gebruik van psychedelica. De dosis staat meestal gelijk aan 10 microgram LSD, 50 microgram mescaline of 0,2 gram gedroogde, magische paddestoelen. Het vinden van jouw dosering vereist wel wat experimenteren.

WAT MAAKT MICRODOSERING ZO INTERESSANT?

Je vraagt je misschien af wat het nut is van microdosering? Volgens onze eigen ervaringen, en die van anderen, verhogen de doseringen met psychedelica je algemene toestand. Denk aan verbeterd cognitief functioneren, betere emotionele balans, verbeterde lichamelijke bekwaamheid, meer creativiteit en een diepere, spirituele waardering. Dit is goed gedocumenteerd door auteurs als James Oroc ("Tryptamine Palace") en zelfs Albert Hofmann, de ontdekker van LSD, die geloofde dat LSD in deze doseringen het grootste potentieel had. Hij ging in feite zo ver te beweren dat, als LSD niet illegaal was, het de plek had ingenomen van Ritalin, een legaal stimulerend middel die door velen dagelijks wordt gebruikt.

PRAKTISCHE TOEPASSINGEN VAN PSYCHEDELISCHE MICRODOSERING

Microdosering werkt als een "niet-specifieke versterker", wat betekent dat het allerlei nuttige toepassingen kan hebben. Omdat microdoseringen geen effect hebben op je functionaliteit, ben je niet beperkt tot je tripruimte of de bank, maar in plaats daarvan kan je gewoon doorgaan met je dag, op een verbeterd niveau.

Sport

Een bewezen toepassing van microdosering is het gebruik van psychedelica bij extreme sporten, tot het punt waar sommigen microdosering beschouwen als een vorm van doping.

James Oroc schreef: "Bijna alle atleten, die LSD leren te gebruiken in psycholytische doses geloven dat het gebruik van deze stoffen zowel het uithoudingsvermogen als de capaciteiten verbetert. Volgens gecombineerde rapporten, van 40 jaar gebruik in de underground van extreme sporten, kan LSD je reflex tijd verbeteren tot bliksemsnelheid, je balans verbeteren tot het punt van perfectie, je concentratie verhogen tot je 'tunnelvisie' ervaart en je ongevoelig maken voor zwakte of pijn. De effecten van LSD in dit opzicht zijn legendarisch, universeel en onbetwist in de gemeenschap van extreme sport."

Misschien is dit de reden waarom zoveel mensen jongleren op psychedelische festivals; de psychedelica verhogen simpelweg de affiniteit ervoor.

Creativiteit en het oplossen van problemen

Een andere toepassing van microdosering is meer creativiteit en verbetering in het oplossen van problemen. Dit is aangetoond in verslagen die helemaal dateren tot de jaren '602, toen een groep intellectuelen 100 microgram LSD ontving om te ontdekken of het hielp bij het oplossen van diverse, lastige problemen, waar ze al maanden mee worstelden. De oplossingen, die onder de invloed van LSD werden bedacht, werden beoordeeld door andere experts en intellectuelen in hetzelfde veld van expertise.

Ontdekt werd: "LSD heeft absoluut geholpen bij het oplossen van de complexe, schijnbaar onhandelbare, problemen. En de instelling was het hiermee eens. De 26 mannen brachten, kort na hun LSD ervaringen, een hele lading, breed geaccepteerde, innovaties op de markt, waaronder een wiskundige theorie voor NOR poortschakelingen, een concept model van een foton, een lineaire elektronenversneller straal-stuurinrichting, een nieuw ontwerp voor de vibrerende microtoom, een technische verbetering voor de magnetische bandrecorder, blauwdrukken voor een particuliere woning en een winkelcentrum voor kunst- en kunstnijverheid en eenruimte sonde experiment ontworpen om de eigenschappen van de zon te meten."

Meer informatie over dit onderwerp, kan je lezen in het boek: 'LSD - The Problem-Solving Psychedelic', door P.G. Stafford en B.H. Golightly.

Spiritualiteit en Meditatie

In 1999 schreef Myron Stolaroff, een beroemde onderzoeker op het gebied van psychedelische psychotherapie, in zijn verslag3 over het gebruik van psychedelica in het Boeddhisme, hoe microdoseringen hallucinogenen de spiritualiteit konden verbeteren en konden ondersteunen bij het vinden van mentale vrede. Hij beschrijft hoe lage doseringen ervoor kunnen zorgen dat we onbehagelijke gevoelens, die we anders zouden negeren, confronteren, of overstijgen met hogere doseringen en ook hoe deze confrontatie uiteindelijk kan leiden tot het reinigen van jezelf:

"Het gebruik van lage doseringen kan veel effectiever zijn in het omgaan met ons 'mentale afval'. Veel mensen geven niet om lage doseringen omdat het oncomfortabele gevoelens kan opwekken en daarom geven ze er de voorkeur aan deze te overstijgen door een hogere toestand op te wekken, maar het zijn precies deze oncomfortabele gevoelens die moeten worden opgelost om ware vrijheid te vinden.

Met een lage dosering, wordt de nadruk gelegd op het gevoel en bij dit gevoel blijven, zonder aversie en zonder deze te grijpen, zal ervoor zorgen dat de gevoelens mettertijd verdwijnen. Het op deze manier oplossen van onderdrukte gevoelens reinigt het innerlijke wezen, waarbij je Ware Zelf zich meer geleidelijk kan manifesteren. Zo'n resultaat levert meer energie, diepere rust, een meer opmerkzaam bewustzijn, meer helderheid, scherpere intuïtie en meer compassie. Het staat ook toe dat de meditatie kan worden verdiept. Het naar boven komen van verborgen gevoelens, die deze procedure toestaat, brengt vaak een nieuw begrip van de persoonlijke dynamiek."

Een leerinstrument

Het is zelfs ontdekt dat het microdoseren van psychedelica kan helpen bij het verbeteren van het leervermogen, waar we in een ander artikel dieper op ingaan. Om je echter een idee te geven: Stafford en Golightly schreven in hun rapport LSD — The Problem-Solving Psychedelic hoe microdoseringen LSD de voortgang van een student, die probeerde de Duitse taal te leren, dramatisch verbeterde.

Het toont maar weer eens aan dat we nog in de kinderschoenen staan als het gaat om de ware toepassingen van hallucinogenen. Ze hebben niet alleen het potentieel ons mee te voeren naar een hogere toestand, maar leveren ook psychologische voordelen, helpen bij de behandeling van personen die vastzitten in negatieve gedachtepatronen en werken nu zelfs als een stimulerend middel. Wat volgt er nog? Misschien moet de vraag zijn: Hoe kunnen we niet profiteren van hallucinogenen?

Externe bronnen:

  1. https://www.erowid.org/culture/characters/hofmann_albert/hofmann_albert_interview1.shtml
  2. https://themorningnews.org/article/the-heretic
  3. http://www.psychonautdocs.com/docs/stolaroff_buddhism.pdf

Gerelateerde Producten