De geschiedenis van medische cannabis

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogGeschiedenisMedicinale cannabis
Laatst bewerkt :

De geschiedenis van medische cannabis


Hennep is de meest duurzame bron van vezels en een bron voor een van de meest populaire en meest gebruikte drugs voor de mens: marihuana. Hennep en marijuana zijn producten van dezelfde plant.

Hennep is de meest duurzame bron van vezels en een bron voor een van de meest populaire en meest gebruikte drugs voor de mens: marihuana. Hennep en marijuana zijn producten van dezelfde plant en de geschiedenis van medicinale marihuana zou onvolledig zijn zonder een verwijzing naar haar veelzijdigheid.

In 1972, in Taiwan, werden in een prehistorisch dorp aardewerk scherven met de duidelijke indruk van hennep koord opgegraven - de scherven werden gedateerd op meer dan 10.000 jaar oud en bewijzen dat hennep in gebruik is sinds de steentijd.

2008: deskundigen staan op het punt om bevindingen te publiceren van een opgraving in Centraal-Azië, die het bewijs laten zien van het gebruik van hennep door een prehistorische sjamaan 27.000 jaar geleden.

"Ma" - dat is de een-lettergreep term voor hennep in het Chinees, die hennep waarschijnlijk de "moeder" van de landbouw maakt. Met dit stevige, eenjarige kruid werd agro-industrieel China ver vooruit gezet in de beschaving van jager-verzamelaars, omdat het een betrouwbare bron van voedsel en duurzame textielvezels is. Afgezien van het medicinale en textielgebruik, heeft het millennia lang gediend als China's 2de of 3de belangrijkste agrarische bron van voedsel: hennep zaden zijn rijk aan eiwitten, vitamine B en aminozuren. Vondsten in Egyptische ruïnes, die dateren uit 1600 voor Christus, onthulden het bewijs dat marihuana werd gebruikt als medicijn en opgravingen in Hebreeuwse locaties leverden bewijs van het gebruik van marihuana honderden jaren voor Christus als een hulpmiddel bij bevallingen, maar "Ma" was de steunpilaar van de Chinese cultuur vanaf het begin der tijden tot de dag van vandaag.

Klik hier om het hele verhaal te lezen