Blog
Kweken op hydro: De voor- en nadelen
2 min

Kweken op hydro: De voor- en nadelen

2 min
Growing Seedshop
Het kweken van cannabis op hydroponics is een geweldige manier om de zaken naar het volgende niveau te tillen. Zorg er alleen wel voor dat je weet wat de voor- en nadelen zijn.

Het kweken van cannabis via hydroponics kan een gewas ver voorbij het natuurlijke vermogen duwen. Het biedt vele voordelen voor een kweker, die een uitdaging niet uit de weg gaat. De moeite en volharding worden beloond met uitmuntende oogsten van hoogwaardige toppen. Er kleven echter ook net zoveel nadelen als voordelen aan het kweken op hydroponics en daarom is het belangrijk deze te weten voor je aan de slag gaat.

De voordelen van het kweken van cannabis op hydroponics

Verhoogde opbrengst
Het kweken op hydro zorgt voor veel hogere opbrengsten in een veel kleiner gebied, waarbij de opbrengst in vergelijking met de ruimte wordt verhoogd. Hierdoor krijgen experts en cash crop kwekers meer waar voor hun geld.

Betere kwaliteitscontrole
De aard van het kweken op hydro zorgt voor meer controle op de ontwikkeling van een cannabis plant. Deze volledige controle resulteert vaak in toppen van betere kwaliteit, vergeleken met aarde.

Het kan veel sneller zijn
Cannabis, gekweekt op hydroponics, wordt sneller volwassen. Als een gevolg hiervan, kan je sneller oogsten en ook weer sneller beginnen aan de volgende oogst. Het is vaker voorgekomen dat kwekers wel 6 oogsten per jaar kunnen behalen met een hydro-systeem.

Minder ongedierte, minder ziekten
Omdat er geen aarde bij betrokken is, hoef je je geen zorgen te maken over ongedierte en ziekten, die vaak uit de aarde komen.

En dus geen pesticiden
Verminderde kans op plagen betekent dat er ook geen of weinig reden is om pesticiden te gebruiken, waardoor de kwaliteit van je cannabis wordt verbeterd.

Minder stress
Als een systeem op hydroponics goed in de gaten gehouden wordt, is de kans op water stress minder waarschijnlijk dan bij aarde, ook al is de gehele hydroponics teelt op water gebaseerd.

Meer efficient
Cannabis planten die op hydroponics worden gekweekt, zullen hun water en meststoffen beter benutten dan als zij in aarde worden gekweekt. Dit betekent niet alleen dat je dus betere resultaten kan behalen, maar ook dat je minder voeding kan gebruiken.

Service op maat
Omdat je veel meer controle hebt over een teelt op hydro, is het veel gemakkelijker je voedingsschema af te stemmen op de individuele behoeften van een soort of plant. Hoewel hier wel wat oefening voor nodig is, heb je hiermee een enorm voordeel in handen.

De nadelen van het kweken van cannabis op hydroponics

Je hebt er de kennis en vaardigheden voor nodig
Het grote nadeel, als het gaat om hydroponics, is dat de meerderheid van de hierboven genoemde voordelen niet gelden, tenzij de teelt wordt uitgevoerd met vaardige handen. Zodra je eenmaal weet hoe je kan kweken op hydro, kan de kwaliteit van je cannabisteelt door het dak schieten, maar om er te komen heb je veel geduld en oefening nodig.

Het is niet goedkoop
Een fatsoenlijk hydroponic systeem zal niet goedkoop zijn en de initiële investering kan intimiderend zijn voor hobbykwekers, zeker vergeleken met de kosten/baten van kweken op aarde.

Reinheid is belangrijk
Hoewel er minder ziektes in omloop zijn, zullen die ziektes die wel rondgaan, veel gemakkelijker op te pakken zijn. Planten ziektes verspreiden in het water als een lopend vuurtje en zodra je er een hebt, kom je er maar moeilijk vanaf. Je moet alles zo steriel mogelijk houden, zeker als je buiten kweekt met hydroponics.

Zoals je hebt kunnen lezen, kleven er vele voordelen aan hydroponics, maar je hebt er wel vaardigheden, geduld en geld voor nodig om het goed te doen. Als je twijfelt om ermee te starten, doe dan eerst veel onderzoek, zodat je weet waar je aan begint als het gaat om het verzorgen van cannabis. Zorg dat je ook geld in handen hebt. Zodra je het onder de knie hebt, zal je rijkelijk beloond worden, zodra je maar over die eerste grote hordes komt.


Read more about
Growing Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken