Blog
Krijg jij wel genoeg cannabis binnen via jouw dieet?
1 min

Krijg jij wel genoeg cannabis binnen via jouw dieet?

1 min
Effects News
Heb je ooit gedacht dat jouw dieet iets mist? Dat de groene zaligheid, uit sla en broccoli niet genoeg is? Het kan zomaar zijn dat je een cannabis tekort hebt!

Wetenschappers zijn al een aantal jaren bezig met het onderzoeken van diverse cannabis soorten, waarbij ze proberen meer en meer therapeutische geheimen te ontrafelen; en met succes. Maar om te suggereren dat we allemaal lijden aan een marihuana gebrek lijkt wel wat vergezocht, toch? Een groeiend aantal wetenschappers lijkt nu juist dit te stellen. Op dit moment hebben onderzoekers een vrij goed begrip van de actieve, psychoactieve stof THC, dus hun nieuwsgierigheid bereikte een hoogtepunt.

Zoals we al weten, vinden we een aantal receptoren in onze hersenen, die speciaal ontworpen zijn om de cannabinoïden in wiet te ontvangen; is dat mooi of niet? Deze cannaninoïden binden zich aan bepaalde neurologische gebieden van de hersenen, alsof het in de sterren geschreven stond. Het is ook belangrijk te melden dat een aantal cannabinoïden endogeen zijn aan het brein (wat betekent dat we ze zelf maken) en deze spelen een belangrijke rol in onze algehele gezondheid en welzijn. Anandamine is een van deze endogene stoffen, die in de hersenen worden gemaakt.

Klinisch endocannabinoïden tekort: De onderliggende oorzaak achter ziekten?

Pionierend onderzoek uit 1840 over cannabis en pijn, door Dr. William O'Shaughnessy, onthulde overtuigende data dat cannabis inderdaad hielp bij het verlichten van diverse types pijn. Terug verwijzend naar Anandamide, de endogene, door mensen zelf geproduceerde verbinding, die in 1992 werd ontdekt, werd een groot verband bewezen in het onderzoek tussen cannabinoïden en onze inherente, natuurlijke tegenhangers. Anandamide werkt op dezelfde manier als THC cannabinoïden; namelijk als een gelukkige molecule, die de emotionele tevredenheid versterkt. Het speelt ook een rol in het verlichten van ontstekingen en pijn en wekt natuurlijk gevoelens van genot, geheugen en eetlust op. Dit roept natuurlijk de vraag op: Kan cannabis daadwerkelijk beschouwd worden als een passend, medisch alternatief in het geval van een tekort aan anandamide?

Dr. Ethan Russo, de senior medisch adviseur bij GW Pharmaceuticals en voorstander van endocannabinoïden, denkt dat de mogelijkheid van een tekort aan endocannabinoïden zeer waarschijnlijk is. Russo zei: "Een gebrekkig endocannabinoïden niveau kan de onderliggende oorzaak zijn van diverse aandoeningen die door cannabis worden verlicht." Hij zei ook nog: "Migraine, fybromyalgie (wijd verspreide pijn in het lichaam), PDS en gerelateerde aandoeningen, laten klinische, biochemische en pathofysiologische patronen zien, die een onderliggend, klinisch endocannabinoïden tekort suggereren (CECD), die mogelijk kan worden behandeld met cannabinoïden medicatie."

Kan het echt zo zijn dat ons lichaam cannabinoïden nodig heeft om correct te functioneren en dat ziektes de kop opsteken bij hun afwezigheid? Als overtuigend onderzoek en bewijs kan worden geleverd om de beweringen van Dr. Russo te ondersteunen, kan dit een heel nieuw begrip opleveren van hoe cannabis in verband staat met onze gezondheid en welzijn.


Read more about
Effects News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken